Ne morate biti vegetarijanac da biste zavoljeli ovo jelo. Ako baš morate jesti meso, ovo jelo možete poslužiti kao prilog. Meso tada pripremite na jednostavan način, jer su med, kečap, kajenski papar, bosiljak i crno vino već dovoljno obogatili povrće mirisom i okusom te je dovoljno samo zatvoriti oči i uživati.
Potrebni Sastojci:
- patlidžan, 300 g
- tikvice, 150 g
- grah, 500 g bijelog, iz konzerve
- paprika, 2
- luk, 1 glavica
- češnjak, 3 režnja
- koncentrat rajčice, 1 žlica
- crno vino, 30 ml
- povrtni temeljac, 1 dl
- med, 2 žlice
- kečap, 2 žlice
- bosiljak, 1 žličica
- peršin, 1 svežanj
- maslinovo ulje
- kajenski papar
- sol i papar
Upute po koracima:
- Svježe i oprano povrće očistimo i narežemo na kockice. Grah iz konzerve ocijedimo.
- Na vrućem maslinovom ulju popržimo sitno sjeckan luk, dodamo protisnuti češnjak, podlijemo temeljcem od povrtne kocke i pirjamo još 2 minute. Na kraju dodamo kockice patiđana i tikvica te pirjamo još 2-3 minute.
- Začinimo solju i paprom i podmiješamo pire rajčicu.
- Ovako pripremljeno povrće pomiješamo sa ocijeđenim bijelim grahom iz konzerve i sve zajedno složimo u vatrostalnu posudu.
- U zdjelici pomiješamo med, kečap, kajenski papar, bosiljak i 2-3 žlice crnog vina te umak prelijemo preko povrća.
- Stavimo peći u pećnicu na donju razinu, na 200°C oko 20 minuta.
No comments:
Post a Comment