Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Gulaš od hobotnice




Hobotnica je kao namirnica vrlo svestrana jer se ljubi s većinom drugih sastojaka. Tako smo danas pripremili gulaš od hobotnice, a kako bi ona bila savršeno mekana, skuhali smo ju s tri plutena čepa. Isprobajte!



Potrebni Sastojci:
  • hobotnica0.75 kg
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje112.50 ml
  • češnjak2.25 režnja
  • pasirana rajčica525 g
  • luk300 g
  • origano3/8 žličice
  • timijan3/8 žličice
  • mažuran3/8 žličice
  • ružmarin3/8 žličice
  • kadulja3/8 žličice
  • papar3/8 žličice
  • kapare0.75 žlica
  • sol









Upute po koracima:
  1. Smrznutu hobotnicu odmrznemo i kuhamo u vodi sa 3 plutena čepa, oko 15 minuta te za vrijeme kuhanja odstranjujemo pjenu.
  2. Zatim kuhanu hobotnicu narežemo na male komade, a vodu od kuhanja zadržimo.
  3. Na zagrijanom maslinovom ulju popržimo nasjeckani luk, a kada omekša dodamo mu narezanu hobotnicu te dalje dinstamo uz stalno miješanje, oko 5 minuta.
  4. Zatim hobotnici dodamo nasjeckane kapare i češnjak te dalje dinstamo dok češnjak ne pusti miris.
  5. Zatim u lonac dodamo pasiranu rajčicu i začine i dalje kuhamo.
  6. Nakon desetak minuta, u lonac dodamo malo tekućine u kojoj se hobotnica kuhala, ovisno o gustoći koju želimo.
  7. Dalje kuhamo hobotnicu sve dok ona potpuno ne omekša, a zatim ju poslužimo uz njoke ili široke rezance.

No comments:

Post a Comment