Hobotnica je kao namirnica vrlo svestrana jer se ljubi s većinom drugih sastojaka. Tako smo danas pripremili gulaš od hobotnice, a kako bi ona bila savršeno mekana, skuhali smo ju s tri plutena čepa. Isprobajte!
Potrebni Sastojci:
- hobotnica0.75 kg
- ekstra djevičansko maslinovo ulje112.50 ml
- češnjak2.25 režnja
- pasirana rajčica525 g
- luk300 g
- origano3/8 žličice
- timijan3/8 žličice
- mažuran3/8 žličice
- ružmarin3/8 žličice
- kadulja3/8 žličice
- papar3/8 žličice
- kapare0.75 žlica
- sol
Upute po koracima:
- Smrznutu hobotnicu odmrznemo i kuhamo u vodi sa 3 plutena čepa, oko 15 minuta te za vrijeme kuhanja odstranjujemo pjenu.
- Zatim kuhanu hobotnicu narežemo na male komade, a vodu od kuhanja zadržimo.
- Na zagrijanom maslinovom ulju popržimo nasjeckani luk, a kada omekša dodamo mu narezanu hobotnicu te dalje dinstamo uz stalno miješanje, oko 5 minuta.
- Zatim hobotnici dodamo nasjeckane kapare i češnjak te dalje dinstamo dok češnjak ne pusti miris.
- Zatim u lonac dodamo pasiranu rajčicu i začine i dalje kuhamo.
- Nakon desetak minuta, u lonac dodamo malo tekućine u kojoj se hobotnica kuhala, ovisno o gustoći koju želimo.
- Dalje kuhamo hobotnicu sve dok ona potpuno ne omekša, a zatim ju poslužimo uz njoke ili široke rezance.
No comments:
Post a Comment