Koliko ste samo puta preklopili krišku pizze u uvjerenju da ćete ju tako lakše pojesti?
Ponekad smo u žurbi i moramo jesti u hodu, a ponekad su kriške jednostavno prevelike, no koji god razlog bio rezultat će uvijek biti isti – preklapanje će uništiti krišku pizze. U nastavku saznajte zašto!
Preklapanje može izbaciti sastojke iz ravnoteže
Kriška pizze napravljena je pomoću četiri osnovna sastojka – korice, umaka, sira i glazure, a njezin fini okus bazira se uglavnom na pravim proporcijama svakog od njih. Preklapanjem pizze narušit će se njena struktura što će neizbježno promijeniti i njezin okus.
Prebrzo ćete pojesti pizzu
Preklapanje kriške pizze slično je kao otvaranje dvaju božićnih poklona odjednom, a čak i najzaposlenije osobe vjerojatno će vam reći kako bi radije jeli pizzu dvostruko dulje nego ju brzinski strpali u usta.
Preklapanjem se stvara “toplinski štit”
Vjerojatno nijedno jelo kroz povijest nije opržilo toliko jezika kao što je to učinila pizza! Preklapanjem kriške sir će biti puno topliji nego što očekujete budući da se stvara nevidljiva toplinska barijera zbog koje će se sir (i ostali sastojci) sporije hladiti.
Napravit ćete nered
Što su veće kriške pizze na njima se nalazi više masnoće/ulja, a preklapanjem ste zapravo dobili tunel kojim će to “narančasto ulje” lakše curiti prema vašem stolu ili (najčešće) majici.
No comments:
Post a Comment