Monte torta je kolač za koji vam skoro i ne treba pećnica!
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Bjelanjke i šećer izmiksajte u čvrsti šlag te dodajte brašno i lagano promiješajte. U tepsiju (26 cm promjer) stavite na sitno nasjeckane lješnjake i preko njih rasporedite pripremljenu smjesu. Sve poravnajte i pecite na 180 °C oko 15 minuta.
- Ostavite biskvit da se ohladi, a potom ga premažite kremom od lješnjaka i preko toga složite izlomljene kekse.
- Za kremu, stavite na vatru 800 ml mlijeka i 100 g šećera da provrije. U ostatak mlijeka umutite žumanjke, puding i gustin te sve uspipajte u smjesu s mlijekom i šećerom i miješajte na pari dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Ostavite kremu da se ohladi na sobnoj temperaturi. Potom dodajte prethodno umućeni maslac sa šećerom u prahu i sve dobro izmiksajte.
- Podijelite kremu na dva dijela, prvi ostavite da bude kakav je, a u drugi dodajte kremu od lješnjaka ili otopljenu čokoladu.
- Preko izlomljenog keksa rasporedite žutu kremu, a onda čokoladnu. Ukrasite kolač sa šlagom i ostavite da se ohladi u hladnjaku preko noći.
No comments:
Post a Comment