Biskvit:
– 25dkg brašna
– 1/2l mlijeka
– 2dcl šećera
– 4 žlice velike pekmeza
– 3 velike žlice ulja
– pola male žlice sode bikarbone
– 2 velike žlice kakaa
– 1/2l mlijeka
– 2dcl šećera
– 4 žlice velike pekmeza
– 3 velike žlice ulja
– pola male žlice sode bikarbone
– 2 velike žlice kakaa
Fil:
– 3 jogo deserta od jagode
– 15dkg šećera
– 1/2 slatkog vrhnja
– 3 želatine
– ekstrakt jagode
– 15dkg šećera
– 1/2 slatkog vrhnja
– 3 želatine
– ekstrakt jagode
Priprema:
Sastojke od biskvita stavi u posudu i izmiksaj.
Podjeli u 2 jednaka dijela i peći u srednje veličine brotvi ili tepsije.
Želatinu natopite u 10 žlica vode kada prođe 10 min stavite da se otopi, dok se želatina na laganoj vatri topi izmiksaj slatko vrhnje i u izmiksano dodaj šećer i još miksaj i dodaj želatinu, zatim istresi jogo desert od jagode i ekstrakta i promješaj.
Kada je gotovo nafiluj kore, stavi u hladnjak i kada se stegne izreži.
Izvor: mojahrana.com
No comments:
Post a Comment