Sastojci
– 2 – 3 zlice maslinovog ulja
– 400 g mix gljiva od toga polovina lisicarke
– 2 luka ljutike, moze i obicni
– 2 cesnja cesnjaka
– 2 paradajza
– 2 grancice timijana
– 1 zlicica crvene zacinske paprike
– 1 zlicica kurkume
– 3 dl pileceg / teleceg temeljca ili kockica za juhe
– 2 dl slatkog vrhnja ili vrhnje za kuhanje
– malo soli + svjeze mljeven papar
– 3 zlice svjezeg persina, sitno isjeckanog
– 400 g mix gljiva od toga polovina lisicarke
– 2 luka ljutike, moze i obicni
– 2 cesnja cesnjaka
– 2 paradajza
– 2 grancice timijana
– 1 zlicica crvene zacinske paprike
– 1 zlicica kurkume
– 3 dl pileceg / teleceg temeljca ili kockica za juhe
– 2 dl slatkog vrhnja ili vrhnje za kuhanje
– malo soli + svjeze mljeven papar
– 3 zlice svjezeg persina, sitno isjeckanog
Priprema
Gljive ocistiti na suho ( nemojte ih prati ) tako da malom cetkicom ostranite necistoce. Isjeci ih na manje kockice. Luk i cesnjak isjeci na sitno.
Paradjaz na strani gdje je bio vezan sa peteljkom zasjecite dva puta, prelijte vrelom vodom i ogulite koru. Presjeci, izvaditi dio sa sjemenkama i isjeci na male kockice.
Prvo na maslinovom ulju dinstati luk i cesnjak, zatim dodati gljive sa timijanom i dinstati ih dok ne puste vodu. Dodati paradajz i zacine i uz mjesanje dinstati sve 2 – 3 min.
Dodati slatko vrhnje i temeljac, promjesati, pokriti serpu i na laganoj vatri ostaviti da krcka 1/2 sata uz povremeno mjesanje.
Na kraju juhu zaciniti sa soli, paprom i sjeckanim persinom,
Posluživanje
Juhu posluziti u malim zagrijanim zdjelama uz svjezi kruh.
Izvor: mojahrana.com
No comments:
Post a Comment