Jednostavno a tako efektno. Ljubitelji čokolade će biti oduševljeni.
Sastojci
TIJESTO
– 100 gr brašna
– 100 gr šećera
– 100 gr putera
– 100 gr čokolade za kuhanje
– 3 jaja
– 100 gr brašna
– 100 gr šećera
– 100 gr putera
– 100 gr čokolade za kuhanje
– 3 jaja
PUNJENJE
– 200 ml vrhnja za kuhanje
– 100 gr čokolade za kuhanje
– 100 gr čokolade sa visokim udjelom kakaa
– 25 gr putera
– 200 ml vrhnja za kuhanje
– 100 gr čokolade za kuhanje
– 100 gr čokolade sa visokim udjelom kakaa
– 25 gr putera
Način pripreme
Šećer umutite sa jajima.
Dodajte otopljeni puter i čokoladu pa umiješajte brašno.
Istresite u namašćeni pobrašnjeni kalup za tart i pecite u rerni zagrijanoj na 170 stepeni 20 minuta.
Vrhnje zagrijte u šerpi pa dodajte čokoladu i puter i miješajte da se otopi.
Ostavite da se malo ohladi pa uspite u kalup.
Ostavite u frižideru da se punjenje stegne.
No comments:
Post a Comment