Kremasti, sirasti zapečeni krompir sa dodatkom špinata savršen je prilog svakom mesu.
Sastojci
– 1 kg krompira
– 250 gr špinata (može zaleđeni)
– 50 gr putera
– 1 čehna sitno sjeckanog bijelog luka
– 3 kašike brašna
– 1 šolja mlijeka
– 1 šolja vrhnja za kuhanje
– 2 šolje rendane gaude
– 250 gr špinata (može zaleđeni)
– 50 gr putera
– 1 čehna sitno sjeckanog bijelog luka
– 3 kašike brašna
– 1 šolja mlijeka
– 1 šolja vrhnja za kuhanje
– 2 šolje rendane gaude
Način pripreme
Na puteru popržite bijeli luk, pa dodajte brašno i kratko popržite.
Umiješajte vrhnje za kuhanje i mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne.
Dodajte 150 gr sira i promiješajte da se otopi.
Krompir ogulite i izrežite na kriške pa pomiješajte sa blanširanim ocijeđenim špinatom.
Uspite u tepsiju i prelijte bešamelom.
Pokrijte aluminijskom folijom i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 30 minuta.
Otklopite, pospite ostatkom sira i pecite još 20 minuta.
Izvor: domacica.com
No comments:
Post a Comment