Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Monday, September 11, 2017

ŠIŠARKE





Kiselo tjesto sa sjemenkama koje izgledom podsjeća na šišarke… Pravite ih raznih veličina, baš kako rastu u prirodi 🙂

– 500 gr brašna (oštrog, tip 400)
– 200 ml mlijeka
– 1/2 svježeg pakovanja kvasca (20-25 gr)
– 50 ml ulja
– 1 jaje
– 1 kašikica soli
– malo narendanog margarina za posipanje
– i malo sjemenki lana ili susama za posipanje pred pečenje
Kiselo tjesto se zamjesi od brašna, jaja, ulja soli i mlijeka u kojem je nadošao svež kvasac, pa se ostavi 15-20 minuta na sobnoj temperaturi da počne da raste.

Onda ga premesimo, razvučemo u pravougaoni oblik i pospemo sa malo rendanog margarina. Ne treba puno, jer veću količinu neće testo moći lepo da upije i na kraju bi pecivo bilo masno.
Sečemo nožem ili valjkom na trake koje su širine oko 4 cm i dužine oko 30 cm.

Tako umotane pospemo ih sa malo semenki i stavimo u tepsiju koja ima one rupe za projice ili mafine. Možda bi mogli da se peku i mimo tog kalupa, ali ovako sigurno zadržavaju lep oblik i ne padaju na stranu.
Peku se na 200 stepeni oko 30 minuta.


Prijatno!!!
Izvor: bonappetitns.com

No comments:

Post a Comment