Možete koristiti svježe ili zamrznute mahune, iako ja preferiram svježe, a po želji možete izbacite meso i pripremite posnu varijantu.
Sastojci
– 1 kg mahuna
– 500 gr junećeg mesa
– 1 luk
– 2 čehne bijelog luka
– 1 konzerva paradajza
– maslinovo ulje
– so, biber
– 500 gr junećeg mesa
– 1 luk
– 2 čehne bijelog luka
– 1 konzerva paradajza
– maslinovo ulje
– so, biber
Način pripreme
Meso izrežite na kockice i popržite u tavi dok ne porumeni.
Mahune očistite i operite.
Luk sitno isjeckajte i izdinstajte na maslinovom ulju.
Dodajte meso, mahune i bijeli luk pa podlijte sa paradajzom i vodom.
Dobro promiješajte i ostavite da se lagano kuha dok mahune i meso ne omekšaju.
Izvor: domacica.com
No comments:
Post a Comment