Donosimo vam recept za pravu talijansku pizzu poznatog kuhara Gennara. Recept je jednostavan, a također kao dodatnu pomoć za priprmu u nastavku imamo za vas i video uputstvo za ovaj recept.
Sastojci
ZA TIJESTO:
– 650 ml mlake vode
– 7 gr suhog kvasca
– 1 žlica šećera
– 1 žlica morske soli
– 1 kg brašna za bijeli kruh
– 7 gr suhog kvasca
– 1 žlica šećera
– 1 žlica morske soli
– 1 kg brašna za bijeli kruh
ZA UMAK OD RAJČICE:
– 2-3 žlice bijelog vinskog octa
– 1 češanj češnjaka
– pregršt svježeg lišća bosiljka
– 400 gr nasjeckane rajčice
– morska sol i svježe mljeveni crni papar
– 1 češanj češnjaka
– pregršt svježeg lišća bosiljka
– 400 gr nasjeckane rajčice
– morska sol i svježe mljeveni crni papar
ZA PRELJEV:
– maslinovo ulje
– 3 crvena luka, oguljena i sitno narezana
– nekoliko grančica svježeg timijana
– 4 veće kobasice
– 1 sušena crvena čili papričica
– 1 žličica komorač sjemena
– prstohvat sušenog origana
– pregršt svježeg lišća bosiljka
– 2 svježe crvene čili papričice
– 2 velike šake svježe ribanog parmezana
– 3 crvena luka, oguljena i sitno narezana
– nekoliko grančica svježeg timijana
– 4 veće kobasice
– 1 sušena crvena čili papričica
– 1 žličica komorač sjemena
– prstohvat sušenog origana
– pregršt svježeg lišća bosiljka
– 2 svježe crvene čili papričice
– 2 velike šake svježe ribanog parmezana
Način pripreme
Mlaku vodu stavite u veliku zdjelu, te vilicom umiješajte kvasac, šećer i sol.
Dodajte brašno, malo po malo. Miješajte sve dok ne dobijete glatko tijesto. Dodajte još malo više brašna ako je potrebno.
Pobrašnite čistu površinu, a zatim mijesiti tijesto rukama.
Tijesto vratite u zdjelu i prekrijte vlažnom krpom, te ostavite u toploj sobi dok se tijesto gotovo ne udvostruči.
U međuvremenu, stavite maslinovo ulje u veliku tavu i zagrijte na srednje jakoj vatri.
Dodaj narezani luk i timijan lišća, te kuhajte 15 minuta ili dok ne omekša i postane zlatne boje.
Sve sastojke za umak stavite u blender i izmiksajte, dodajte malo više soli i papra ako je to potrebno.
Kobasice isjeckajte i stavite u zdjelu, dodajte sušeni čili, komorač, sušeni origano i preostale sastojke za preljev i promiješajte.
Zagrijte pećnicu na 200ºC .
Podijelite tijesto na pola.
Razvijte dvije kore, možete dodati maslinovo ulje.
Rukama razvijte koru tako da dobijete buckastu koru debljine oko 1 cm.
Umak od rajčice također podijelite na dva dijela, kao i smjesu sa lukom.
Na dvije pice stavite umak, luk i smjesu sa kobasicama.
Pecite u pećnici 20ak minuta.
Izvor: gennaro.it
No comments:
Post a Comment