Da je riža čuvarica linije, to je odavno poznato, a kao što i dolikuje rižinim kuglicama, one su lagane, odlične kao prilog ili toplo predjelo, ali i glavno jelo. Vrlo ukusno, brzo, uz to i zdravo.
Sastojci:
– 50 g maslaca
– 80 g luka
– 200 g riže
– prstohvat šafrana
– 500 ml vode
– 1 žlica Vegete
– 50 g naribanog parmezana
– 200 g svježega kravljeg sira
– 1 žlica svježe narezanog bosiljka
– 80 g brašna
– 1 jaje
– ulje za prženje
– 80 g luka
– 200 g riže
– prstohvat šafrana
– 500 ml vode
– 1 žlica Vegete
– 50 g naribanog parmezana
– 200 g svježega kravljeg sira
– 1 žlica svježe narezanog bosiljka
– 80 g brašna
– 1 jaje
– ulje za prženje
Priprema:
Na maslacu kratko propecite nasjeckani luk, dodajte rižu pa sve zajedno pirjajte još oko minutu.
Dodajte šafran, vruću vodu, Vegetu i pirjajte oko 5 minuta.
Posudu s rižom maknite s vatre, dodajte naribani parmezan, dobro ocijeđen svježi sir i bosiljak pa promiješajte i ohladite.
Ostavite pokriveno oko 2 sata.
Izmiješajte 50 g brašna i jaje pa dodajte pripremljenoj smjesi i od nje oblikujte kuglice.
Uvaljajte ih u preostalo brašno i pržite u duboku ulju oko 5 minuta.
Pržene kuglice stavite na upijajući papir kako bi upio suvišnu masnoću.
No comments:
Post a Comment