Sastojci
– 1 lisnato tijesto
– 10 žumanjka
– 300 – 330 g šećera
– cca 300 g pšeničnog oštrog brašna
– 3 vanilin šećer
– 2 dcl mlijeka
– 12 dcl mlijeka
– 12 dcl vode
– 3 vanilin šećer
– 10 bjelanjaka
– 20 dkg šećera u prahu
– 100 g čokolade za kuhanje
– maslac
– ulje
– malo mlijeka
– vrhnje za šlag
– 10 žumanjka
– 300 – 330 g šećera
– cca 300 g pšeničnog oštrog brašna
– 3 vanilin šećer
– 2 dcl mlijeka
– 12 dcl mlijeka
– 12 dcl vode
– 3 vanilin šećer
– 10 bjelanjaka
– 20 dkg šećera u prahu
– 100 g čokolade za kuhanje
– maslac
– ulje
– malo mlijeka
– vrhnje za šlag
Priprema
Razvaljati lisnato tijesto, prebaciti na lim okrenut naopako, ispikati s vilicom i ispeći.
Skuhati kremu na način da žumanjke, šećer, vanilin šećer dobro izmiksate, dodate mlijeko, pa zatim brašno.
12 dcl mlijeka i 12 dcl vode sa vanilin šećerom zakipiti, maknuti s vatre, ukuhati smjesu od žumanjaka, vratiti na vatru i kuhati 10-tak minuta.
Ja uvijek stavim malo više brašna od 300 gr.
Istući čvrsti snijeg od bjelanjaka i na kraju dodati šećer u prahu.
Vruću žutu kremu dodati u snijeg od bjelanjaka..
Mješati pjenjačom ili kuhačom, nikako mikseroom ..
Vruću kremu staviti na vruću koru.
Na ohlađenu kremu staviti šlag. Količinu odredite po želji, ja osobno ne volim puno šlaga.
Na pari rastopiti čokoladu, maslaca otprike 70 g, malo mlijeka i par kapi ulja zbog sjaja.. Po želji staviti i malo šećera u prahu, ako ne želite da čokolada ne bude gorka.
Ostaviti u hladnjaku 24 sata da se krema dobro ohladi i stisne,a kora otpusti.
No comments:
Post a Comment