Pita od jabuka nije samo jesenski desert, zato isprobajte ovu bezglutensku verziju s mrkvama i zobi danas!
Kako bi se držali bezglutenske prehrane, važno je biti dobro upoznat s onim namirnicama koje sadrže gluten, kao i naučiti pripremati hranu s njima. Bezglutenska prehrana ne mora biti jednolična i dosadna, već u sklopu nje – možete pripremati ukusne slastice poput pite od jabuke.
Ovaj, inače jesenski desert pomiješajte s mrkvama, zobi i bezglutenskim brašnom, i dobit ćete ukusan i zdrav zalogaj.
Sastojci:
1/2 kg bezglutenskog brašna
1 jaje
1/2 praška za peciva ili sode bikarbone
1/2 maslaca
3 jušne žlice šećera ili meda
kiselo vrhnje
1 dcl mlake vode
Priprema:
Zamijesite brašno, jaje, prašak za pecivo, maslac te šećer ili med i dodajte 1 dcl mlake vode i kiselo vrhnje. Kada sjedinite masu, tijesto ostavite u hladnjaku dok pripremite nadjev.
Sastojci za nadjev:
- 4 velike jabuke
- 1 šalica zobi
- 2 veće mrkve koje ste prehodno naribali sa jabukama
Priprema:
Smjesu povežite i ostavite da odstoji, a tijesto razvaljajte na dva dijela. Pećnicu zagrijte na 200°C. Jedno razvaljano tijesto stavite na dno tave, zatim na njega stavite nadjev i "zatvorite" s drugim razvaljanim tijestom.
No comments:
Post a Comment