Ko ne voli palačinke i ko ne voli pizzu? No dobro…ne baš svi ali dobra većina da. E ovo je 2 u 1, palačinke i sve što je potrebno za finu pizzu. Malo za promjenu, dopašće vam se.
Upozorenje: dosta su site, pa ne valja pretJerivati ili ako baš želite pretjerati, probajte ih ohladiti u frižideru i stomak će vam reći hvala a jednako ćete uživati. Dakle – solidno parče – savjetujem toplo, ako ćete više od toga, pređite na hladno
Sastojci:
– 2 jajeta
– 6 dcl mlijeka
– 1 kašikica soli
– 2 kašikice origana
– 1 kašikica bosiljka
– 200 gr brašna
– 400 gr šunke po želji
– 200 gr kačkavalja, trapista ili sl.
– 200 gr svježih šampinjona
– 200 gr kečapa za premazivanje
– ulje za pečenje
– 100 gr kačkavalja, trapista ili sl. za posipanje
– 6 dcl mlijeka
– 1 kašikica soli
– 2 kašikice origana
– 1 kašikica bosiljka
– 200 gr brašna
– 400 gr šunke po želji
– 200 gr kačkavalja, trapista ili sl.
– 200 gr svježih šampinjona
– 200 gr kečapa za premazivanje
– ulje za pečenje
– 100 gr kačkavalja, trapista ili sl. za posipanje
Priprema:
Pomješati jaja, so, origano, bosiljak. Dodati brašno, dobro izmješati žicom za mućenje. Dodati postepeno mlijeko, da se ne stvore grudvice.
Šampinjone nasjeći na sitno. Sir narendati, takodje i šunku. Sva tri pomešati.
Spojiti masu od jaja sa narendanim sastojcima i imamo pripremljenu masu za palačinke.
Sipamo malo ulja u tavu i ostavimo da se ugrije. Napunimo kutlaču i sipamo na sredinu tave. Dnom kašike razvučemo po tavi da oblikujemo krug, pošto se baš ne razlivaju same od sebe. Pazimo kada mažemo da mažemo samo po gornjoj površini, kako ne bi odvajali ono što se dole već zapeče.
Ostavimo da se peče dok od gore masa prestane biti žitka ili ti rijetko
Okrenemo sa „onim širokim“ za palačinke (ako neko ima dobar naziv – prihvatam). Dosta su osjetljive, treba pažljivo okretati.
Ostavimo i sa druge strane da se ispeče. Prevrnemo u tanjir i premažemo kečapom.
Tako redamo jednu za drugom dok ima mase. Gornju samo pospemo sirom i serviramo. To bi bilo to, uživajte i prijatno, nama se dopalo, nadamo se da će i vama!
No comments:
Post a Comment