Potrebno:
1/2 l slatkog vrhnja (mliječnog, nikako ne biljnog tipa Hulala, Hole i sl.)
1 vrećica želatine u prahu
1,5 dl mlijeka
2 žlice šećera u prahu
1 vanilin šećer
1/2 l slatkog vrhnja (mliječnog, nikako ne biljnog tipa Hulala, Hole i sl.)
1 vrećica želatine u prahu
1,5 dl mlijeka
2 žlice šećera u prahu
1 vanilin šećer
pola teglice kompota od višanja (ili smrznutog šumskog voća)
4 žlice šećera
2,5 dl vode
1 žlica gustina
Priprema:
U manjoj posudi pomiješati slatko vrhnje, mlijeko, šećer u prahu i vanilin šećer pa uz miješanje zavrijeti. Kad provrije, kuhati još oko 15-tak minuta na laganoj vatri uz stalno miješanje.
U međuvremenu želatinu namočiti sa nekoliko žlica vode ili mlijeka i pustiti da nabubri nekih 10-tak minuta. Kada je vrhnje kuhano, umiješati u njega želatinu pa ju uz miješanje otopiti u vrhnju.
Čašice ili kalupiće za pannacotu oplahnuti hladnom vodom, pa još vruću ulijevati u čašice.
Dobar tek!
No comments:
Post a Comment