Kebab sa mljevenim meso i tikvicama, fino sočno.
Sastojci
Meso:
– 500g mljevenog mesa/junetina
– 1 manji luk
– 3-4 češnjeva češnjaka
– 1 jaje
– 1 žlica mrvica/opcionalno
– 1/4 žličice ljute paprike
– 1 žličica timijana
– 1/2 žličice kumina
– sol,papar
– 1 manji luk
– 3-4 češnjeva češnjaka
– 1 jaje
– 1 žlica mrvica/opcionalno
– 1/4 žličice ljute paprike
– 1 žličica timijana
– 1/2 žličice kumina
– sol,papar
Tikvice:
– 3-4 srednje tikvice
– 2 žlice maslinovog ulja
– sol
– 2 žlice maslinovog ulja
– sol
Ostalo:
– 2 žlice ulja/za foliju
– 100g ribanog sira/gauda i sl.
– 100g ribanog sira/gauda i sl.
Pripremite:
U posudu stavite mljeveno meso. Naribajte luk i cesnjak na ribezu. Dodajte jaje, mrvice, sol, papar, ljute papricice, timijan i kumin. Sve dobro dobro izradite rukama kao da mijesite tijesto.
Odlozite meso u frizider na pola sata.
Operite i osusite tikvice. Narezite ih na šnite jednake debljine, pazite da budu ravno izrezane, estetike radi.
Stavi te ih u zdjelu pouljite posolite.
Slozite kebabe tako da stavite 3 kuglice mesa i 4 fetice tikvica. Provucite raznjic, lagano zarolajte da se formira i stisnite.
Narezite komade alufolije pa je premazite lagao sa uljem. Poslozite u svaki komad folije jedan raznjic, zatvorite foliju pa stavite peci u zagrijanu pecnicu na 180-200C 30-40min.
Nakon toga otovorite kebabe pa ih pospite ribanim sirom.Zapecite sve 10 min.
Posluživanje
Servirajte uz meza salate. Ja sam servirala uz pecene paprike sa zelim maslinama i dinstanim mahunama.
No comments:
Post a Comment