Ovo lagano jelo bogatog je okusa; izvana je hrskavo, a unutra kremasto. Indijski oraščići daju mu specifičan orijentalni okus. Uz gotovo lisnato tijesto priprava je vrlo brza i jednostavna. Ne dajte ovom jelu da se ohladi, puno je ukusnije ako ga jedete dok je toplo!
Potrebni Sastojci:
- lisnato tijesto450 g smrznuto
- poriluk150 g
- indijski oraščići22.50 g
- maslac22.50 g
- sir ementaler55.50 g
- kopar0.75 svežanj
- jaja1.50
Upute po koracima:
- Lisnato tijesto otopimo.. Poriluk narežemo na tanke kolutiće i pržimo na maslacu 5 minuta miješajući. Solimo i paprimo i stavimo na stranu da se hladi.
- Indijske oraščiće prepržimo na suhoj tavi dok ne dobe zlatno žutu boju. Vadimo ih na dasku i sitno nasjeckamo.
- Sir (ementaler) grubo naribamo. Kopar nasjeckamo. Jaja i vrhnje za kuhanje pomiješamo. Sada sve pripremljene sastojke zajedno izmiješamo. Smjesa je gotova.
- Od otopljenog lisnatog tijesta odvojimo 4 spojena listića i premažemo jednu stranu bjelanjkom. Na premazanu stranu stavimo toliko nadjeva da možemo pokriti sa slijedeća 4 listića. Smjesu je važno stavljati 1 cm od ruba tijesta kako bi se donje i gornje tijesto moglo na rubovima utisnuti i spojiti.
- Tako pripremljene jastučiće od lisnato tijesta slažemo u posudu za pečenje, premažemo žumanjkom i pečemo u pećnici na srednjoj razini 20 minuta na 200 stupnjeva. Poslužujemo toplo ili hladno.
No comments:
Post a Comment