Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Jastučići od lisnatog tijesta





Ovo lagano jelo bogatog je okusa; izvana je hrskavo, a unutra kremasto. Indijski oraščići daju mu specifičan orijentalni okus. Uz gotovo lisnato tijesto priprava je vrlo brza i jednostavna. Ne dajte ovom jelu da se ohladi, puno je ukusnije ako ga jedete dok je toplo!



Potrebni Sastojci:






Upute po koracima:
  1. Lisnato tijesto otopimo.. Poriluk narežemo na tanke kolutiće i pržimo na maslacu 5 minuta miješajući. Solimo i paprimo i stavimo na stranu da se hladi.
  2. Indijske oraščiće prepržimo na suhoj tavi dok ne dobe zlatno žutu boju. Vadimo ih na dasku i sitno nasjeckamo.
  3. Sir (ementaler) grubo naribamo. Kopar nasjeckamo. Jaja i vrhnje za kuhanje pomiješamo. Sada sve pripremljene sastojke zajedno izmiješamo. Smjesa je gotova.
  4. Od otopljenog lisnatog tijesta odvojimo 4 spojena listića i premažemo jednu stranu bjelanjkom. Na premazanu stranu stavimo toliko nadjeva da možemo pokriti sa slijedeća 4 listića. Smjesu je važno stavljati 1 cm od ruba tijesta kako bi se donje i gornje tijesto moglo na rubovima utisnuti i spojiti.
  5. Tako pripremljene jastučiće od lisnato tijesta slažemo u posudu za pečenje, premažemo žumanjkom i pečemo u pećnici na srednjoj razini 20 minuta na 200 stupnjeva. Poslužujemo toplo ili hladno.

No comments:

Post a Comment