Kora mahuna treba biti čvrsta i glatka, bez točkica i oštećenja, a pri lomljenju trebaju puknuti, a ne se savijati. No bilo kako bilo, ako s njima, kukuruzom i hrenovkama napravite salatu, svi će vas hvaliti!
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Sir narežemo na kockice, a mahune očistimo, operemo i narežemo na komade duljine 5 centimetara.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo mahune i kuhamo ih 12 minuta.
- U zaseban lonac s vrelom vodom stavimo hrenovke i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u zdjelu stavimo majonezu, dodamo senf, ulijemo 2-3 žlice vode, začinimo solju i paprom te pjenjačom izradimo dresing.
- Kuhane mahune stavimo u zdjelu s ledenom vodom kako bi zadržale svježu zelenu boju i ostale hrskave, zatim ih ocijedimo i premjestimo u zdjelu za salatu, a kuhane krenovke narežemo na kolutiće.
- Potom mahune prelijemo pripremljenim dresingom, dodamo narezane hrenovke i kockice sira i nježno izmiješamo.
- Pripremljenu salatu rasporedimo na tanjure, posipamo kukuruzom iz konzerve i sjeckanim vlascem te poslužimo.
No comments:
Post a Comment