Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Pržena pureća prsa u woku s umakom od jogurta





Wok u ovom receptu ima ulogu posude za duboko prženje. Fini komadići purećih prsa pripremljeni su u zanimljivoj hrskavoj korici od bjelanjka i škrobnog brašna. Ne žurite s prženjem, čekajte da se ulje u woku dobro zagrije! Tako će korica najbolje oviti pureće meso i ostaviti ga mekim i sočnim.



Potrebni Sastojci:
  • pureća prsa450 g
  • bjelanjak1.50
  • škrobno brašno75 g
  • jogurt3 dl
  • češnjak1.50 režnja
  • vlasac0.75 žlica kosani
  • tabasco0.75 žličica umaka
  • šećer u prahu0.75 žličica
  • sol i papar








Upute po koracima:
  1. Prvo za umak izmiješamo jogurt, protisnuti češnjak, kosani svježi vlasac, ljuti umak (tabasco), sol i vrlo malo bijelog papra.
  2. Pureća prsa operemo i narežemo na trakice.
  3. Bjelanjke izmiješamo sa škrobnim brašnom, 1 žličicom šećera, solju i bijelim paprom pa u to uvaljamo narezana pureća prsa.
  4. U woku ugrijemo ulje i u njemu hrustavo popržimo trakice puretine (trakice stavljamo jednu po jednu u vruće ulje i pazimo da se kod pečenja međusobno ne zalijepe).
  5. Pržene trakice vadimo na papir da upije masnoću i serviramo uz pripremljen umak.

No comments:

Post a Comment