Wok u ovom receptu ima ulogu posude za duboko prženje. Fini komadići purećih prsa pripremljeni su u zanimljivoj hrskavoj korici od bjelanjka i škrobnog brašna. Ne žurite s prženjem, čekajte da se ulje u woku dobro zagrije! Tako će korica najbolje oviti pureće meso i ostaviti ga mekim i sočnim.
Potrebni Sastojci:
- pureća prsa450 g
- bjelanjak1.50
- škrobno brašno75 g
- jogurt3 dl
- češnjak1.50 režnja
- vlasac0.75 žlica kosani
- tabasco0.75 žličica umaka
- šećer u prahu0.75 žličica
- sol i papar
Upute po koracima:
- Prvo za umak izmiješamo jogurt, protisnuti češnjak, kosani svježi vlasac, ljuti umak (tabasco), sol i vrlo malo bijelog papra.
- Pureća prsa operemo i narežemo na trakice.
- Bjelanjke izmiješamo sa škrobnim brašnom, 1 žličicom šećera, solju i bijelim paprom pa u to uvaljamo narezana pureća prsa.
- U woku ugrijemo ulje i u njemu hrustavo popržimo trakice puretine (trakice stavljamo jednu po jednu u vruće ulje i pazimo da se kod pečenja međusobno ne zalijepe).
- Pržene trakice vadimo na papir da upije masnoću i serviramo uz pripremljen umak.
No comments:
Post a Comment