Potrebni Sastojci:
- tjestenina300 g češljanci
- pasirana rajčica375 g
- češnjak2.25 režnja
- sušeni origano0.75 žličica
- naribani sir60 g pecorino
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- bijeli papar
Upute po koracima:
- U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Zatim u ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo koncentrat rajčice i miješamo dok se rajčica potpuno ne rastopi.
- Nakon 1-2 minute preko rajčice naribamo malo češnjaka, dodamo sušeni origano i čim češnjak i origano počnu puštati miris, u tavu ulijemo pasiranu rajčicu i dalje kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 6-7 minuta, tjesteninu izvadimo iz vode i premjestimo je u tavu s umakom.
- Zatim preko tjestenine i umaka dodamo nekoliko listića svježeg bosiljka, dobro izmiješamo, preko svega naribamo malo sira i poslužimo.
No comments:
Post a Comment