Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Češljanci u umaku od rajčice





Potrebni Sastojci:
  • tjestenina300 g češljanci
  • pasirana rajčica375 g
  • češnjak2.25 režnja
  • sušeni origano0.75 žličica
  • naribani sir60 g pecorino
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • bijeli papar






Upute po koracima:
  1. U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  2. Zatim u ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo koncentrat rajčice i miješamo dok se rajčica potpuno ne rastopi.
  3. Nakon 1-2 minute preko rajčice naribamo malo češnjaka, dodamo sušeni origano i čim češnjak i origano počnu puštati miris, u tavu ulijemo pasiranu rajčicu i dalje kuhamo na laganoj vatri.
  4. Nakon 6-7 minuta, tjesteninu izvadimo iz vode i premjestimo je u tavu s umakom.
  5. Zatim preko tjestenine i umaka dodamo nekoliko listića svježeg bosiljka, dobro izmiješamo, preko svega naribamo malo sira i poslužimo.

No comments:

Post a Comment