Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Fusili na rimski način





Potrebni Sastojci:
  • tjestenina240 g fusili
  • maslac22.50 g
  • pancete75 g
  • luk0.75 glavica
  • grašak150 g iz konzerve
  • jaja1.50 komada
  • naribani sir60 g tvrdi
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • papar svježe mljeveni







Upute po koracima:
  1. Luk ogulimo i nasjeckamo, a panceti skinemo kožu i narežemo ju na kockice. Sada u vrelu posoljenu vodu stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  2. Za to vrijeme u ugrijanu tavu iznad vatre stavimo maslac, pričekamo da se malo rastopi, a zatim na njega dodamo narezanu pancetu i sjeckani luk, sastojke malo posolimo i sve zajedno na laganoj vatri pržimo 2-3 minute.
  3. Nakon što je tjestenina kuhana, vadimo je iz vrele vode i stavljamo preko ohlađene pancete i luka.
  4. Sada tjestenini dodamo zamrznuti grašak, sastojke dobro promiješamo i ostavimo da se malo ohlade.
  5. Za to vrijeme, u čistu zdjelu umutimo jaja, dodamo im naribani parmezan, malo soli i svježe mljeveni papar.
  6. Zatim pripremljenu smjesu prelijemo preko tjestenine, dobro izmiješamo, premjestimo u nauljenu vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva.
  7. Nakon 10-15 minuta tjesteninu izvadimo iz pećnice, premjestimo ju na tanjure za posluživanje, začinimo s mediteranskom mješavinom začina, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.

No comments:

Post a Comment