Potrebni Sastojci:
- tjestenina240 g fusili
- maslac22.50 g
- pancete75 g
- luk0.75 glavica
- grašak150 g iz konzerve
- jaja1.50 komada
- naribani sir60 g tvrdi
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Upute po koracima:
- Luk ogulimo i nasjeckamo, a panceti skinemo kožu i narežemo ju na kockice. Sada u vrelu posoljenu vodu stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u ugrijanu tavu iznad vatre stavimo maslac, pričekamo da se malo rastopi, a zatim na njega dodamo narezanu pancetu i sjeckani luk, sastojke malo posolimo i sve zajedno na laganoj vatri pržimo 2-3 minute.
- Nakon što je tjestenina kuhana, vadimo je iz vrele vode i stavljamo preko ohlađene pancete i luka.
- Sada tjestenini dodamo zamrznuti grašak, sastojke dobro promiješamo i ostavimo da se malo ohlade.
- Za to vrijeme, u čistu zdjelu umutimo jaja, dodamo im naribani parmezan, malo soli i svježe mljeveni papar.
- Zatim pripremljenu smjesu prelijemo preko tjestenine, dobro izmiješamo, premjestimo u nauljenu vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva.
- Nakon 10-15 minuta tjesteninu izvadimo iz pećnice, premjestimo ju na tanjure za posluživanje, začinimo s mediteranskom mješavinom začina, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
No comments:
Post a Comment