Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Marinirani slatko kiseli pileći batci






Potrebni Sastojci:
  • pileći batak600 g
  • senf22.50 g
  • limunov sok37.50 ml
  • med30 g bagrem
  • mljevena crvena paprika3/8 žličice
  • đumbir3/8 žličice u prahu
  • chili jalapeno3/8 žličice
  • ulje
  • sol i papar







Upute po koracima:
  1. Prvo pripremimo marinadu za batke. U zdjelu iscijedimo limun potom dodamo začine: mljevenu crvenu papriku, đumbir u prahu i med. Sastojke izmiješamo te u posudu stavimo pileće batke koje posolimo i začinimo chili Jalapeno sušenim papričicama potom sve dobro rukama izmiješamo.
  2. Pripremljenu piletinu pokrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da se marinira sat vremena.
  3. Marinirane pileće batke poslažemo na dno vatrostalne posude i stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva. Tijekom pečenja batke premazujemo marinadom i okrećemo ih.
  4. U međuvremenu spremimo pečene krumpiriće u dubokom ulju koje ćemo poslužiti uz pileće batke.
  5. Nakon 1 sat batke izvadimo iz pećnice i poslužimo na pladnju uz pečene krumpiriće.

No comments:

Post a Comment