Potrebni Sastojci:
- pileći batak600 g
- senf22.50 g
- limunov sok37.50 ml
- med30 g bagrem
- mljevena crvena paprika3/8 žličice
- đumbir3/8 žličice u prahu
- chili jalapeno3/8 žličice
- ulje
- sol i papar
Upute po koracima:
- Prvo pripremimo marinadu za batke. U zdjelu iscijedimo limun potom dodamo začine: mljevenu crvenu papriku, đumbir u prahu i med. Sastojke izmiješamo te u posudu stavimo pileće batke koje posolimo i začinimo chili Jalapeno sušenim papričicama potom sve dobro rukama izmiješamo.
- Pripremljenu piletinu pokrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da se marinira sat vremena.
- Marinirane pileće batke poslažemo na dno vatrostalne posude i stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva. Tijekom pečenja batke premazujemo marinadom i okrećemo ih.
- U međuvremenu spremimo pečene krumpiriće u dubokom ulju koje ćemo poslužiti uz pileće batke.
- Nakon 1 sat batke izvadimo iz pećnice i poslužimo na pladnju uz pečene krumpiriće.
No comments:
Post a Comment