Kiselo zelje unutra, meso vani. Još jedna kulinarska egzibicija. Hrenovke i juneći odresci, zanimljiva kombinacija. Sve u svemu jedno začudno jelo za sve one koji vole eksperimente. Krenite! Rezultat nadilazi sve očekivano.
Potrebni Sastojci:
- teleći odrezak3 komada (velika)
- kiseli kupus75 g (listovi)
- hrenovka1.50
- senf3 žličice ljutog
- ljuta mljevena paprika0.75 žličica
- pancete3 šnite
- luk1.50 glavice
- brašno37.50 g
- temeljac od pečenja187.50 ml
- bijelo vino187.50 ml
- ulje
- sol i papar
Upute po koracima:
- Šnicle položimo na dasku prerežemo žilice da se meso kod pečenja ne stišće. Začinimo sa soli , paprom i čilijem.
- Svaku sarmicu premažemo senfom, zatim na senf tanko posložimo kiselo zelje, pancetu, krišku crvenog luka i hrenovku.
- Oblikujemo sarmice i svakoj sa špagom vežemo sve stranice da ne iscuri nadjev.
- Oštrim brašnom posipamo sarmice i prepržimo u prethodno zagrijanoj tavi sa svih strana (poklopimo).
- U posebnoj tavici zagrijemo vodu (3 dcl) i u nju umiješamo sadržaj vrećice umaka za pečenje. Miješamo pjenjačom dok provrije i zgusne.
- Sarmice podlijevamo vinom, a kratko nakon toga dodajemo pripremljeni umak za pečenje.
- Uz okretanje pustimo da lagano krčka 15-20 minuta.
No comments:
Post a Comment