Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Ljute teleće sarmice s kiselim zeljem i hrenovkama




Kiselo zelje unutra, meso vani. Još jedna kulinarska egzibicija. Hrenovke i juneći odresci, zanimljiva kombinacija. Sve u svemu jedno začudno jelo za sve one koji vole eksperimente. Krenite! Rezultat nadilazi sve očekivano.


Potrebni Sastojci:
  • teleći odrezak3 komada (velika)
  • kiseli kupus75 g (listovi)
  • hrenovka1.50
  • senf3 žličice ljutog
  • ljuta mljevena paprika0.75 žličica
  • pancete3 šnite
  • luk1.50 glavice
  • brašno37.50 g
  • temeljac od pečenja187.50 ml
  • bijelo vino187.50 ml
  • ulje
  • sol i papar



















Upute po koracima:
  1. Šnicle položimo na dasku prerežemo žilice da se meso kod pečenja ne stišće. Začinimo sa soli , paprom i čilijem.
  2. Svaku sarmicu premažemo senfom, zatim na senf tanko posložimo kiselo zelje, pancetu, krišku crvenog luka i hrenovku.
  3. Oblikujemo sarmice i svakoj sa špagom vežemo sve stranice da ne iscuri nadjev.
  4. Oštrim brašnom posipamo sarmice i prepržimo u prethodno zagrijanoj tavi sa svih strana (poklopimo).
  5. U posebnoj tavici zagrijemo vodu (3 dcl) i u nju umiješamo sadržaj vrećice umaka za pečenje. Miješamo pjenjačom dok provrije i zgusne.
  6. Sarmice podlijevamo vinom, a kratko nakon toga dodajemo pripremljeni umak za pečenje.
  7. Uz okretanje pustimo da lagano krčka 15-20 minuta.

No comments:

Post a Comment