Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Rolano carsko meso punjeno kobasicama





Carsko meso sočno je i pikantno jelo, atraktivnog izgleda i punog okusa. Kobasice odaberite one koje su vam najdraže - debrecinke bi bile dobar izbor! Pazite koliko solite, kobasice i panceta već su poprilično slane.



Potrebni Sastojci:
  • carsko meso1.13 kg
  • kobasica2.25
  • pancete2.25 šnite
  • repa75 g kisele, ribane
  • senf3 žličice ljutog
  • ljuta mljevena paprika0.75 žličica
  • luk0.75 glavica
  • brašno1.50 žličice
  • bijelo vino1.50 dl
  • ulje
  • sol i papar









Upute po koracima:
  1. Meso očišćeno od kože i kosti, otvoreno položimo na dasku, začinimo solju, paprom i ljutom paprikom te premažemo senfom.
  2. Na premazano meso tanko posložimo kiselu repu, na tanke kriške narezan crveni luk te kobasice omotane u kriške pancete.
  3. Sve zajedno zamotamo i vežemo špagom da dobijemo lijepu roladu.
  4. Posolimo i oštrim brašnom sa svih strana pobrašnimo roladu i kratko je prepržimo u tavi na prethodno zagrijanoj masnoći.
  5. Zajedno sa masnoćom od pečenja preselimo u vatrostalnu posudu podlijemo sa malo vode, poklopimo i stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 180°C oko 90 minuta.

No comments:

Post a Comment