Carsko meso sočno je i pikantno jelo, atraktivnog izgleda i punog okusa. Kobasice odaberite one koje su vam najdraže - debrecinke bi bile dobar izbor! Pazite koliko solite, kobasice i panceta već su poprilično slane.
Potrebni Sastojci:
- carsko meso1.13 kg
- kobasica2.25
- pancete2.25 šnite
- repa75 g kisele, ribane
- senf3 žličice ljutog
- ljuta mljevena paprika0.75 žličica
- luk0.75 glavica
- brašno1.50 žličice
- bijelo vino1.50 dl
- ulje
- sol i papar
Upute po koracima:
- Meso očišćeno od kože i kosti, otvoreno položimo na dasku, začinimo solju, paprom i ljutom paprikom te premažemo senfom.
- Na premazano meso tanko posložimo kiselu repu, na tanke kriške narezan crveni luk te kobasice omotane u kriške pancete.
- Sve zajedno zamotamo i vežemo špagom da dobijemo lijepu roladu.
- Posolimo i oštrim brašnom sa svih strana pobrašnimo roladu i kratko je prepržimo u tavi na prethodno zagrijanoj masnoći.
- Zajedno sa masnoćom od pečenja preselimo u vatrostalnu posudu podlijemo sa malo vode, poklopimo i stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 180°C oko 90 minuta.
No comments:
Post a Comment