Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Nabujak od mljevenog mesa i krumpira





Potrebni Sastojci:
  • mljevena junetina375 g
  • luk0.75 glavica
  • češnjak0.75 režanj
  • brašno0.75 žlica
  • goveđi temeljac225 ml
  • curry pasta1.50 žlice
  • celerova stabljika0.75
  • peršin1.50 žlice (sjeckani)
  • krompir525 g žuti
  • mrkva1.50
  • maslac1.50 žlice
  • mlijeko37.50 ml








Upute po koracima:
  1. Svo povrće očistimo i operemo. Zatim luk i korijen celera nasjeckamo, a mrkvu i krompir narežemo na kockice.
  2. Mrkvu i krompir sada stavimo u lonac sa sitom za kuhanje iznad pare, ulijemo malo vode, poklopimo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
  3. Za to vrijeme, u tavu iznad vatre ulijemo ulje, dodamo sjeckani luk i korijen celera, posolimo sastojke i pržimo na laganoj vatri.
  4. Nakon desetak minuta kada je luk počeo dobivati boju, u tavu dodamo mljeveno meso, izdrobimo ga vilicom i zatim nastavimo pirjati pomalo miješajući.
  5. Nakon poprilici deset minuta kada je meso postalo zrnato, posolimo ga, začinimo mljevenim paprom i preko njega protisnemo jedan češnjak.
  6. Čim češnjak počne puštati miris, mljeveno meso posipamo brašnom, zatim umiješamo curry pastu, dio svježe sjeckanog peršina, ulijemo juhu i sastojke još malo kuhamo dok se umak ne zgusne.
  7. Ovako pripremljeno mljeveno meso premijestimo na dno vatrostalne posude i ravnomjerno rasporedimo.
  8. Zatim od kuhanog povrća, uz dodatak mlijeka, maslaca i sjeckanog peršina izradimo pire, potom ga premijestimo u vrećicu za istiskivanje i rasporedimo preko mljevenog mesa.
  9. Ovako pripremljeno meso stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
  10. Nakon 40 minuta jelo izvadimo iz pećnice i još vruće možemo poslužiti.

No comments:

Post a Comment