Potrebni Sastojci:
- mljevena junetina375 g
- luk0.75 glavica
- češnjak0.75 režanj
- brašno0.75 žlica
- goveđi temeljac225 ml
- curry pasta1.50 žlice
- celerova stabljika0.75
- peršin1.50 žlice (sjeckani)
- krompir525 g žuti
- mrkva1.50
- maslac1.50 žlice
- mlijeko37.50 ml
Upute po koracima:
- Svo povrće očistimo i operemo. Zatim luk i korijen celera nasjeckamo, a mrkvu i krompir narežemo na kockice.
- Mrkvu i krompir sada stavimo u lonac sa sitom za kuhanje iznad pare, ulijemo malo vode, poklopimo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
- Za to vrijeme, u tavu iznad vatre ulijemo ulje, dodamo sjeckani luk i korijen celera, posolimo sastojke i pržimo na laganoj vatri.
- Nakon desetak minuta kada je luk počeo dobivati boju, u tavu dodamo mljeveno meso, izdrobimo ga vilicom i zatim nastavimo pirjati pomalo miješajući.
- Nakon poprilici deset minuta kada je meso postalo zrnato, posolimo ga, začinimo mljevenim paprom i preko njega protisnemo jedan češnjak.
- Čim češnjak počne puštati miris, mljeveno meso posipamo brašnom, zatim umiješamo curry pastu, dio svježe sjeckanog peršina, ulijemo juhu i sastojke još malo kuhamo dok se umak ne zgusne.
- Ovako pripremljeno mljeveno meso premijestimo na dno vatrostalne posude i ravnomjerno rasporedimo.
- Zatim od kuhanog povrća, uz dodatak mlijeka, maslaca i sjeckanog peršina izradimo pire, potom ga premijestimo u vrećicu za istiskivanje i rasporedimo preko mljevenog mesa.
- Ovako pripremljeno meso stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
- Nakon 40 minuta jelo izvadimo iz pećnice i još vruće možemo poslužiti.
No comments:
Post a Comment