Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Luk iz pećnice u umaku od sira





Luk je namirnica koja potječe iz Azije i Bliskog istoka, a uzgaja se preko pet tisućljeća. A ovo je pravo jelo od luka. Komorač, sir gauda i muškatni oraščić daju mu ugodnu aromu, a pečenjem se gubi ljutina i žestina luka.



Potrebni Sastojci:
  • luk3 glavice
  • komorač1.50 glavice
  • sir gouda112.50 g
  • ocat1.50 žlice
  • mlijeko187.50 ml
  • maslac45 g
  • brašno30 g
  • muškatni oraščić0.75 prstohvat
  • bijeli papar0.75 prstohvat
  • sol








Upute po koracima:
  1. Glavice luka i komorača očistimo i cijele kuhamo 20 minuta u posoljenoj vodi u koju dodamo malo octa.
  2. Prokuhane glavice, šupljikavom žlicom izvadimo na stranu da se ocijede.
  3. U visokoj posudi zagrijemo maslac i uz stalno miješanje da ne nastanu grudice, dodajemo brašno, hladno mlijeko i temeljac od luka i komorača. Miješamo i čekamo da prokuha.
  4. Dodajemo naribani sir, bijeli papar, muškatni oraščić i po potrebi dosolimo.
  5. Kuhane i ocijeđene glavice luka polovimo i slažemo u vatrostalnu posudu, prelijemo ga umakom i zapečemo u pećnici na srednjoj razini, na 200°C oko 20-30 minuta.

No comments:

Post a Comment