Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Zapečeni kruh s više vrsta sira





Savršeno jelo za ljubitelje zapečena sira, a i za ljubitelje talijanske kuhinje kojima su dosadile pizze, špageti i lazanje. Istina, sve je tu baš kao da spremate pizzu, ali opet nekako originalnije, kreativnije i - hrskavije.




Potrebni Sastojci:
  • kruh, 8 kriški
  • sir mozzarella, 100 g
  • sir ementaler, 100 g
  • sir gorgonzola, 100 g
  • sir camembert, 100 g
  • rajčica, 2
  • jaja, 2
  • mlijeko, 2 dl
  • maslac, 100 g
  • sol i papar








Upute po koracima:
  1. Kruh, rajčicu i sir narežemo na podjednako debele kriške.
  2. Na posebnom tanjuru posložimo 8 podjednakih ploški narezane rajčice i svaku prekrijemo sa po jednom ploškom sira mozzarella.
  3. Jaja razmutimo mlijekom, solju i bijelim paprom.
  4. Kriške kruha naizmjenice s pomiješanim kriškama preostalih vrsta sira posložimo u kalup poput crjepova na krovu i prelijemo ih mješavinom jaja i mlijeka.
  5. Tako posložene namirnice odozgo ukrasimo pripremljenim ploškama rajčice i sira mozzarelle.
  6. Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 180°C oko 30 minuta.

No comments:

Post a Comment