Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Varivo od povrća



Varivo ili "čušpajz" kako ga zovemo po domaći, na njemačkom doslovno znači prilog. Talentirani kuhari i kuharice učinili su vremenom tako fina i zasitna variva da su ona danas ravnopravna mnogim glavnim jelima. Dakle varivo od povrća danas za ručak. Pohanci eventualno za desert.

Potrebni Sastojci:
  • cvjetača, 400 g
  • prokulice, 300 g
  • brokula, 400 g
  • mrkva, 2
  • luk, 1 glavica
  • korijen celera, 1/4
  • bijelo vino, 50 ml
  • škrob, 1 žličica jestivog
  • peršin, 1 žlica kosanog
  • vrhnje za kuhanje, 2 dl
  • ulje
  • sol i papar











Upute po koracima:
  1. Na maslinovom ulju prepržimo sitno sjeckani luk, posolimo, dodamo bebi mrkvu (ili mrkvu rezanu na štapiće), celer rezan na kockice i pirjamo uz dodatak bijelog vina.
  2. Podlijemo vodom i kuhamo 10 minuta.
  3. Dodamo očišćenu prokulicu, cvjetove brokule, cvjetove cvjetače i pustimo da dalje lagano kuha.
  4. Za to vrijeme pomiješamo jestivi škrob s vrhnjem za kuhanje i lagano ga dodamo varivu da se poveže.
  5. Nakon 5 minuta varivo možemo servirati.

No comments:

Post a Comment