Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Tjestenina "Alfredo" s vrhnjem i sirom.





Potrebni Sastojci:
  • tjestenina300 g češljanci
  • maslac37.50 g
  • slatko vrhnje300 g
  • parmezan37.50 g naribani
  • češnjak0.75 režanj
  • muškatni oraščić0.75 prstohvat
  • sol
  • papar svježe mljeveni






Upute po koracima:
  1. U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju.
  2. 2-3 minute prije nego tjestenina bude zgotovljena u zagrijanu tavu ulijemo slatko vrhnje, protisnemo režnjeve češnjaka, dodamo kockice maslaca i pričekamo da se rastope.
  3. Kad se maslac potpuno rastopio u vrhnje i maslac umiješamo parmezan. Na kraju umak začinimo s malo muškatnog oraščića.
  4. Kuhanu ocijeđenu tjesteninu procijedimo i dodamo u tavu s alfredo umakom. Tjesteninu promiješamo umakom i ostavimo minutu da se sastojci prožmu.

No comments:

Post a Comment