Potrebni Sastojci:
- tjestenina300 g češljanci
- maslac37.50 g
- slatko vrhnje300 g
- parmezan37.50 g naribani
- češnjak0.75 režanj
- muškatni oraščić0.75 prstohvat
- sol
- papar svježe mljeveni
Upute po koracima:
- U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju.
- 2-3 minute prije nego tjestenina bude zgotovljena u zagrijanu tavu ulijemo slatko vrhnje, protisnemo režnjeve češnjaka, dodamo kockice maslaca i pričekamo da se rastope.
- Kad se maslac potpuno rastopio u vrhnje i maslac umiješamo parmezan. Na kraju umak začinimo s malo muškatnog oraščića.
- Kuhanu ocijeđenu tjesteninu procijedimo i dodamo u tavu s alfredo umakom. Tjesteninu promiješamo umakom i ostavimo minutu da se sastojci prožmu.
No comments:
Post a Comment