Potrebni Sastojci:
maslac45 g
glatko brašno33.75 g
mlijeko450 ml
muškatni oraščić0.75
sol 3/8 žličice
tjestenina za lazanje300 g
ljubičasti luk0.75 glavica
tikvice0.75 komada
mini rajčica7.50
sir mozzarella225 g
parmezan37.50 g (naribani)
skuša1.50 konzerva (iz konzerve)
sol ekstra djevičansko maslinovo ulje
Upute po koracima:
- Napravimo umak bešamel tako da u tavu stavimo maslac. Kad se maslac rastopio u tavu dodamo brašno i miješamo da se ne pojave grudice,. Nakon 2-3 minute kad se brašno počne pjeniiti ulijemo mlijeko i pjenjačom mutimo dok ne dobijemo baršunastu kremu. Kad krema zakuha, dodamo muškatni oraščić i začinimo solju.
- Tjesteninu za lazanje uronimo u vrelu posoljeno vodu kuhamo 2-3 minute,a potom izvadimo na kuhinjsku krpu da se osuše.
- U tavu ulijemo ulje dodamo sjeckani ljubičasti luk, malo posolimo i pričekamo dok ne omekša.
- Tikvicu očistimo i narežemo na polumjesece, mini rajčice prerežemo na pola, a mozzarellu narežemo na ploške.
- Na prženi luk dodamo tikvice, mini rajčice, posolimo, začinimo mediteranskom mješavinom začina i sastojke malo popržimo.
- Na dno vatrostalne posude stavimo malo bešamel umaka, na njega slažemo kuhanu tjesteninu za lazanje. Preko tjestenine ponovno stavimo bešamela, malo povrća, nekoliko kriški narezanog sira mozzarelle, a skušu natrgamo. I ponovimo postupka. Potom sve posipamo s malo parmezana i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190, 35 minuta.
- Lazanje pustimo da se ohlade, potom ih poslužimo.
No comments:
Post a Comment