Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Lazanje s povrćem i skušom





Potrebni Sastojci:

maslac45 g

glatko brašno33.75 g

mlijeko450 ml

muškatni oraščić0.75

sol 3/8 žličice

tjestenina za lazanje300 g

ljubičasti luk0.75 glavica

tikvice0.75 komada

mini rajčica7.50

sir mozzarella225 g

parmezan37.50 g (naribani)

skuša1.50 konzerva (iz konzerve)

sol ekstra djevičansko maslinovo ulje


Upute po koracima:
  1. Napravimo umak bešamel tako da u tavu stavimo maslac. Kad se maslac rastopio u tavu dodamo brašno i miješamo da se ne pojave grudice,. Nakon 2-3 minute kad se brašno počne pjeniiti ulijemo mlijeko i pjenjačom mutimo dok ne dobijemo baršunastu kremu. Kad krema zakuha, dodamo muškatni oraščić i začinimo solju.
  2. Tjesteninu za lazanje uronimo u vrelu posoljeno vodu kuhamo 2-3 minute,a potom izvadimo na kuhinjsku krpu da se osuše.
  3. U tavu ulijemo ulje dodamo sjeckani ljubičasti luk, malo posolimo i pričekamo dok ne omekša.
  4. Tikvicu očistimo i narežemo na polumjesece, mini rajčice prerežemo na pola, a mozzarellu narežemo na ploške.
  5. Na prženi luk dodamo tikvice, mini rajčice, posolimo, začinimo mediteranskom mješavinom začina i sastojke malo popržimo.
  6. Na dno vatrostalne posude stavimo malo bešamel umaka, na njega slažemo kuhanu tjesteninu za lazanje. Preko tjestenine ponovno stavimo bešamela, malo povrća, nekoliko kriški narezanog sira mozzarelle, a skušu natrgamo. I ponovimo postupka. Potom sve posipamo s malo parmezana i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190, 35 minuta.
  7. Lazanje pustimo da se ohlade, potom ih poslužimo.

No comments:

Post a Comment