Iz ove domaća crne tjestenine kao da miriše more. Izvrsno jelo za one koje preferiraju tjesteninu nad rižom i za one koji uopće ne vole rižu pa nikada nisu probali crni rižoto od sipe. Crna tjestenina sa sipom prekrasan je ukusan i lagan obrok. Ako ne nađete sipu, poslužit će i lignje i kupovno crnilo od sipe.
Potrebni Sastojci:
- sipa300 g
- crnilo od sipe2.25 žličice
- oštro brašno300 g
- jaja3
- ulje0.75 žlica
- peršin0.75 svežanj
- češnjak1.50 režanj
- voda
- maslinovo ulje
- sol i papar
Upute po koracima:
- U brašno prvo stavljamo crnilo da se bolje izradi zatim jaja, sol, ulje i vodu. Tako dobiveno tijesto umijesimo na pobrašnjenoj dasci.
- Kada je tijesto postalo elastično stavimo ga na tanjur, pokrijemo folijom i pustimo da se odmori 20 minuta.
- Na vrelom maslinovom i običnom ulju kratko popržimo usitnjeni češnjak i dodajemo sipu da se pirja.
- Nakon što se tijesto odmorilo razvaljamo ga na debljinu 0,5 cm., izrežemo na rezance i stavljamo kuhati u vrelu vodu 20 min.
- Pirjanu sipu začinimo sa soli i paprom, dodamo maslinovog ulja i posipamo usitnjenim peršinom.
- Kuhano tijesto ocijedimo, stavimo na sipu, promiješamo i jelo je spremno za serviranje.
No comments:
Post a Comment