Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Crna tjestenina sa sipom





Iz ove domaća crne tjestenine kao da miriše more. Izvrsno jelo za one koje preferiraju tjesteninu nad rižom i za one koji uopće ne vole rižu pa nikada nisu probali crni rižoto od sipe. Crna tjestenina sa sipom prekrasan je ukusan i lagan obrok. Ako ne nađete sipu, poslužit će i lignje i kupovno crnilo od sipe.



Potrebni Sastojci:
  • sipa300 g
  • crnilo od sipe2.25 žličice
  • oštro brašno300 g
  • jaja3
  • ulje0.75 žlica
  • peršin0.75 svežanj
  • češnjak1.50 režanj
  • voda
  • maslinovo ulje
  • sol i papar








Upute po koracima:
  1. U brašno prvo stavljamo crnilo da se bolje izradi zatim jaja, sol, ulje i vodu. Tako dobiveno tijesto umijesimo na pobrašnjenoj dasci.
  2. Kada je tijesto postalo elastično stavimo ga na tanjur, pokrijemo folijom i pustimo da se odmori 20 minuta.
  3. Na vrelom maslinovom i običnom ulju kratko popržimo usitnjeni češnjak i dodajemo sipu da se pirja.
  4. Nakon što se tijesto odmorilo razvaljamo ga na debljinu 0,5 cm., izrežemo na rezance i stavljamo kuhati u vrelu vodu 20 min.
  5. Pirjanu sipu začinimo sa soli i paprom, dodamo maslinovog ulja i posipamo usitnjenim peršinom.
  6. Kuhano tijesto ocijedimo, stavimo na sipu, promiješamo i jelo je spremno za serviranje.

No comments:

Post a Comment