Još jedan recept koji razbija predrasudu o tjestenini kao slanom jelu. Tjestenina od kakaa u umaku od bijele čokolade neobičan je, ali i vrlo ukusan desert na koji će možda vaši ukućani uputiti pogled pun nevjerice, ali samo do prvog zalogaja. Probajte dodati i kuglicu sladoleda ili posuti s malo šećera u prahu, isplati se.
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Za tijesto umiješamo brašno, kakao, cijelo jaje, žumanjak, malo ulja i malo vode.
- Nakon što je tijesto umiješeno umatamo ga u plastičnu foliju i ostavljamo da miruje 30 min.
- Tako razrađeno tijesto razvaljamo na debljinu 2 mm i režemo na uske rezance koje stavljamo u kipuću vodu na 10 min.
- Dok se tijesto kuha na pari ćemo rastopiti čokoladu i dodati slatko vrhnje te stalno miješati.
- Kada je tijesto gotovo isperemo ga pod hladnom vodom, po njemu prelijemo umak od čokolade i jelo je spremno za serviranje.
No comments:
Post a Comment