Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Tjestenina penne s mesnim okruglicama od puretine






Potrebni Sastojci:
  • tjestenina250 g (penne)
  • mljevena puretina150 g
  • svježi bosiljak3 lista
  • rajčica200 g (sjeckana)
  • parmezan75 g
  • krušne mrvice20 g
  • peršin0.50 žlica (sjeckani)
  • češnjak1 režnja
  • jaja0.50
  • sir mozzarella62.50 g
  • talijanska mješavina začina
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • papar (svježe mljeveni)










Upute po koracima:
  1. U lonac s vrelom posoljenom vodu stavimo tjesteninu penne i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  2. Za to vrijeme u čistu zdjelu umutimo jedno jaje, dodamo mljevenu puretinu, posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom, dodamo naribani parmezan, krušne mrvice, svježi sjeckani peršin i dobro promiješamo.
  3. Sada od dobivene smjese oblikujemo kuglice veličine oraha, a kada smo napravili sve okruglice, u tavu ulijemo ulje i na njemu ih popržimo.
  4. Kada su okruglice dobile boju, u tavu dodamo sjeckani češnjak i čim počne puštati miris začinimo talijanskom mješavinom začina i dalje pirjamo.
  5. Zatim u tavu dodamo sjeckanu rajčicu, izmiješamo sastojke i pričekamo da umak zavri.
  6. Nakon što je umak kuhan poslužimo ga uz tjesteninu penne, a preko svega stavimo nekoliko kockica mozzarelle i ukrasimo s malo svježeg peršina.

No comments:

Post a Comment