Potrebni Sastojci:
- tjestenina250 g (penne)
- mljevena puretina150 g
- svježi bosiljak3 lista
- rajčica200 g (sjeckana)
- parmezan75 g
- krušne mrvice20 g
- peršin0.50 žlica (sjeckani)
- češnjak1 režnja
- jaja0.50
- sir mozzarella62.50 g
- talijanska mješavina začina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Upute po koracima:
- U lonac s vrelom posoljenom vodu stavimo tjesteninu penne i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u čistu zdjelu umutimo jedno jaje, dodamo mljevenu puretinu, posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom, dodamo naribani parmezan, krušne mrvice, svježi sjeckani peršin i dobro promiješamo.
- Sada od dobivene smjese oblikujemo kuglice veličine oraha, a kada smo napravili sve okruglice, u tavu ulijemo ulje i na njemu ih popržimo.
- Kada su okruglice dobile boju, u tavu dodamo sjeckani češnjak i čim počne puštati miris začinimo talijanskom mješavinom začina i dalje pirjamo.
- Zatim u tavu dodamo sjeckanu rajčicu, izmiješamo sastojke i pričekamo da umak zavri.
- Nakon što je umak kuhan poslužimo ga uz tjesteninu penne, a preko svega stavimo nekoliko kockica mozzarelle i ukrasimo s malo svježeg peršina.
No comments:
Post a Comment