Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Tjestenina s hokkaido bundevom





Potrebni Sastojci:
  • hokkaido bundeva300 g
  • tjestenina375 g
  • luk0.75 glavica
  • češnjak2.25 režnja
  • povrtna juha187.50 ml
  • sjemenke bundeve75 g
  • maslac75 g
  • sol
  • papar (svježe mljeveni)






Upute po koracima:
  1. Bundevu ogulimo i narežemo na kockice.
  2. U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju.
  3. Za to vrijeme u tavu stavimo malo maslinovog ulja, maslac, sjeckani luk,malo posolimo i dodamo narezanu bundevu. U tavu dodamo i sjemenke bundeve te sve zajedno pirjamo na srednje jakoj vatri 4-5 minuta dok ne omekša. Potom u tavu protisnemo režnjeve češnjaka i izmiješamo sastojke. Kad je češnjak počeo puštati miris dodamo juhu i kuhamo dalje.
  4. Kuhanu tjesteninu procijedimo i stavimo u tavu s bundevom. Ugasimo vatru, dodamo preostali maslac i tjesteninu nježno izmiješamo s bundevom i umakom. Kad su se sastojci povezali, jelo je gotovo i možemo tjesteninu poslužiti na tanjure.

No comments:

Post a Comment