Potrebni Sastojci:
- hokkaido bundeva300 g
- tjestenina375 g
- luk0.75 glavica
- češnjak2.25 režnja
- povrtna juha187.50 ml
- sjemenke bundeve75 g
- maslac75 g
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Upute po koracima:
- Bundevu ogulimo i narežemo na kockice.
- U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u tavu stavimo malo maslinovog ulja, maslac, sjeckani luk,malo posolimo i dodamo narezanu bundevu. U tavu dodamo i sjemenke bundeve te sve zajedno pirjamo na srednje jakoj vatri 4-5 minuta dok ne omekša. Potom u tavu protisnemo režnjeve češnjaka i izmiješamo sastojke. Kad je češnjak počeo puštati miris dodamo juhu i kuhamo dalje.
- Kuhanu tjesteninu procijedimo i stavimo u tavu s bundevom. Ugasimo vatru, dodamo preostali maslac i tjesteninu nježno izmiješamo s bundevom i umakom. Kad su se sastojci povezali, jelo je gotovo i možemo tjesteninu poslužiti na tanjure.
No comments:
Post a Comment