Evo nama gulaša bez mesa! Fino jelo koje zbog luka ima prirodna antibiotska i antipiretička svojstva. Ta svojstva dolaze iz vitamina C, kvarcetina i izotiocijanata kojima obiluje luk i zbog toga ovo je jelo idealno u vrijeme gripa i prehlada. Gljive odaberite prema vlastitom ukusu, za ostalo držite se recepta.
Potrebni Sastojci:
- gljive187.50 g
- luk4.50 glavica
- paprika0.75 zelena
- maslac75 g
- slatka mljevena paprika2.25 žlice
- majčina dušica0.75 žličica
- slatko vrhnje0.75 dl
- kiselo vrhnje0.75 dl
- glatko brašno0.75 žlica
- peršin
- sol i papar
Upute po koracima:
- Luk očistimo i narežemo na kolutiće. Papriku očistimo i narežemo na šire trakice. Zajedno popržimo na maslacu.
- Kad povrće postane staklasto dodamo gljive i pirjamo nekoliko minuta.
- Sve zajedno začinimo slatkom mljevenom paprikom, solju, paprom, majčinom dušicom, slatkim i kiselim vrhnjem te pustimo da lagano kuha još 15-ak minuta.
- Naposljetku dodamo brašno umućeno u malo hladne vode i pustimo još samo da provrije.
- Na kraju pospemo svježe nasjeckanim peršinom.
No comments:
Post a Comment