Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Gulaš od gljiva i luka




Evo nama gulaša bez mesa! Fino jelo koje zbog luka ima prirodna antibiotska i antipiretička svojstva. Ta svojstva dolaze iz vitamina C, kvarcetina i izotiocijanata kojima obiluje luk i zbog toga ovo je jelo idealno u vrijeme gripa i prehlada. Gljive odaberite prema vlastitom ukusu, za ostalo držite se recepta.



Potrebni Sastojci:
  • gljive187.50 g
  • luk4.50 glavica
  • paprika0.75 zelena
  • maslac75 g
  • slatka mljevena paprika2.25 žlice
  • majčina dušica0.75 žličica
  • slatko vrhnje0.75 dl
  • kiselo vrhnje0.75 dl
  • glatko brašno0.75 žlica
  • peršin
  • sol i papar










Upute po koracima:
  1. Luk očistimo i narežemo na kolutiće. Papriku očistimo i narežemo na šire trakice. Zajedno popržimo na maslacu.
  2. Kad povrće postane staklasto dodamo gljive i pirjamo nekoliko minuta.
  3. Sve zajedno začinimo slatkom mljevenom paprikom, solju, paprom, majčinom dušicom, slatkim i kiselim vrhnjem te pustimo da lagano kuha još 15-ak minuta.
  4. Naposljetku dodamo brašno umućeno u malo hladne vode i pustimo još samo da provrije.
  5. Na kraju pospemo svježe nasjeckanim peršinom.

No comments:

Post a Comment