Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Kiseli kupus na francuski način






Potrebni Sastojci:
  • kiseli kupus375 g
  • luk0.75 glavica
  • svježe crvene paprike0.75
  • muškatni oraščić0.75 prstohvat
  • sušeni mažuran
  • koncentrat rajčice2.25 žlice
  • papar
  • pileći file150 g
  • maslac37.50 g
  • češnjak0.75 režanj
  • crvena mljevena paprika0.75 žličica
  • goveđi temeljac187.50 ml
  • sol









Upute po koracima:
  1. Pileći file očistimo od kožica i žilica i narežemo na trakice, papriku narežemo na kockice, češnjak na listiće, a luk nasjeckamo.
  2. Sada u ugrijanu tavu dodamo maslac, pričekamo da se rastopi, zatim dodamo sjeckani luk, listiće češnjaka, svježu crvenu papriku, sastojke posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri dok povrće ne omekša.
  3. Zatim povrće posipamo muškatnim oraščićem, mljevenom crvenom paprikom, mažuranom, dodamo narezanu piletinu i na srednje jakoj vatri pržimo dalje.
  4. Nakon 5-6 minuta u tavu dodamo koncentrat rajčice, ulijemo temeljac, promiješamo sastojke i kada smo dobili jednoličnu boju u tavu dodamo kiseli kupus, izmiješamo ga s ostalim sastojcima i pirjamo dalje.
  5. Nakon desetak minuta jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

No comments:

Post a Comment