Potrebni Sastojci:
- kiseli kupus375 g
- luk0.75 glavica
- svježe crvene paprike0.75
- muškatni oraščić0.75 prstohvat
- sušeni mažuran
- koncentrat rajčice2.25 žlice
- papar
- pileći file150 g
- maslac37.50 g
- češnjak0.75 režanj
- crvena mljevena paprika0.75 žličica
- goveđi temeljac187.50 ml
- sol
Upute po koracima:
- Pileći file očistimo od kožica i žilica i narežemo na trakice, papriku narežemo na kockice, češnjak na listiće, a luk nasjeckamo.
- Sada u ugrijanu tavu dodamo maslac, pričekamo da se rastopi, zatim dodamo sjeckani luk, listiće češnjaka, svježu crvenu papriku, sastojke posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri dok povrće ne omekša.
- Zatim povrće posipamo muškatnim oraščićem, mljevenom crvenom paprikom, mažuranom, dodamo narezanu piletinu i na srednje jakoj vatri pržimo dalje.
- Nakon 5-6 minuta u tavu dodamo koncentrat rajčice, ulijemo temeljac, promiješamo sastojke i kada smo dobili jednoličnu boju u tavu dodamo kiseli kupus, izmiješamo ga s ostalim sastojcima i pirjamo dalje.
- Nakon desetak minuta jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
No comments:
Post a Comment