Punjeni šampinjoni trebali bi biti na repertoaru svakog kuhara. Jednostavni su za pripremu, odličan su dodatak svim okupljanjima i zabavama, a kombinacije na koje ih možete pripremiti su beskrajne.
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Zagrijte pećnicu na 175°C. Pripremite masni papir za pečenje.
- Gljive očistite vlažnim papirnatim ručnikom. Pažljivo uklonite stabljike te ih narežite na komadiće, no pazite da uklonite njihove tvrde krajeve.
- Na srednje jakom plamenu zagrijte ulje, a zatim dodajte češnjak i narezane stabljike. Pržite dok sva vlaga ne nestane, pazeći da ne prepržite češnjak. Kada je gotovo ostavite po strani da se ohladi.
- Kad se češnjak i stabljike ohlade, umiješajte krem sir, parmezan, crni papar, luk u prahu i mljevenu crvenu papriku. Mješavina bi trebala biti jako gusta.
- Koristeći malu žličicu napunite gljive mješavinom i posložite ih na lim za pečenje.
- Pecite 20 minuta, odnosno dok gljive ne postanu vrele i počnu zadržavati tekućinu u sebi.
No comments:
Post a Comment