Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Šampinjoni punjeni sirom





Punjeni šampinjoni trebali bi biti na repertoaru svakog kuhara. Jednostavni su za pripremu, odličan su dodatak svim okupljanjima i zabavama, a kombinacije na koje ih možete pripremiti su beskrajne.

Potrebni Sastojci:
  • šampinjoni, 12 komada
  • biljno ulje, 1 žlica
  • češnjak, 1 žlica (nasjeckani)
  • krem sir, 225 grama
  • parmezan, 1/4 šalice (naribani)
  • papar, 1/4 žličice
  • luk u prahu, 1/4 žličice
  • mljevena crvena paprika, 1/4 žličice
Upute po koracima:
  1. Zagrijte pećnicu na 175°C. Pripremite masni papir za pečenje.
  2. Gljive očistite vlažnim papirnatim ručnikom. Pažljivo uklonite stabljike te ih narežite na komadiće, no pazite da uklonite njihove tvrde krajeve.
  3. Na srednje jakom plamenu zagrijte ulje, a zatim dodajte češnjak i narezane stabljike. Pržite dok sva vlaga ne nestane, pazeći da ne prepržite češnjak. Kada je gotovo ostavite po strani da se ohladi.
  4. Kad se češnjak i stabljike ohlade, umiješajte krem sir, parmezan, crni papar, luk u prahu i mljevenu crvenu papriku. Mješavina bi trebala biti jako gusta.
  5. Koristeći malu žličicu napunite gljive mješavinom i posložite ih na lim za pečenje.
  6. Pecite 20 minuta, odnosno dok gljive ne postanu vrele i počnu zadržavati tekućinu u sebi.

No comments:

Post a Comment