Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Prepečenac s bananom i cimetom




Potrebni Sastojci:
  • jaja3 komada
  • mlijeko1/2 šalice
  • slatko vrhnje1/4 šalice
  • ekstrakt vanilije1 žličica
  • šećer u prahu1 žlica
  • cimet1/2 žličice (u prahu)
  • kruh4 kriške (jučerašnji)
  • maslac2 žlice
  • banana3 komada (prerezati na pola)
  • javorov sirup
Upute po koracima:
  1. U velikoj posudi izmiješamo jaja, mlijeko, slatko vrhnje, vaniliju, šećer u prahu i cimet u prahu.
  2. Smjesu izlijemo u plitku keramičku posudu.
  3. Zagrijemo pečnicu na 180°C.
  4. Umočimo dvije kriške kruha u smjesu na 30-60 sekundi.
  5. Na srednje jakoj vatri zagrijemo jednu žlicu maslaca i pržimo dok se ne pojave mjehurići.
  6. Dodamo namočene kriške kruha i pržimo ih 1-2 minute dok ne poprime zlatnu boju.
  7. Kriške prebacimo u posudu za pečenje i zagrijemo u pećnici. Postupak ponovimo s preostalim maslacem i kruhom.
  8. Pečeni kruh složimo na tanjure i prekrijemo bananama. Na kraju polijemo s malo javorovog sirupa i poslužimo.

No comments:

Post a Comment