Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Muffini s mrkvom




Ova zdrava varijanta muffina s mrkvom pripremljena je s integralnim brašnom, kokosovim uljem i javorovim sirupom. Iako se radi o laganijoj verziji okus je ostao fantastičan, stoga bi ovi muffini lako mogli postati vaš novi omiljeni doručak!


Potrebni Sastojci:
  • integralno brašno1 šalice
  • prašak za pecivo1 žličica
  • cimet0.67 žličica (u prahu)
  • soda bikarbona1/3 žličica
  • sol1/3 žličica
  • đumbir1/3 žličice (u prahu)
  • muškatni oraščić1/6 žličice (mljeveni)
  • mrkva1.33 šalice (oguljena i naribana)
  • orasi1/3 šalice (mljeveni)
  • zlatne sušene grožđice1/3 šalice
  • kokosovo ulje2/9 šalice (možemo zamijeniti ekstra djevičanskim maslinovim uljem)
  • javorov sirup1/3 šalice
  • jaja1.33 komada
  • grčki jogurt0.67 šalica
  • ekstrakt vanilije0.67 žličica
  • šećer u prahu0.67 žličica
Upute po koracima:
  1. Zagrijemo pećnicu na 220°C. Pripremimo 12 kalupa za muffine te ih premažemo maslacem.
  2. U velikoj zdjeli dobro izmiješamo integralno brašno, prašak za pecivo, cimet, sodu bikarbonu, sol, đumbir u prahu i mljevene muškatne oraščiće.
  3. U drugu, malu zdjelu ubacimo sušene grožđice i dodamo im žličicu brašna kako se ne bi lijepile. Grožđice, naribane mrkve i mljevene orahe prebacimo u veliku zdjelu s ostalim sastojcima te ih dobro promiješamo.
  4. U srednje veliku zdjelu ulijemo ulje i javorov sirup te ih dobro promiješamo. Potom u smjesu umutimo jaja, a zatim dodamo i jogurt te ekstrakt vanilije. Još jednom dobro promiješamo.
  5. Ubacimo mokre sastojke u veliku zdjelu s preostalim sastojcima i miješamo velikom žlicom dok ne dobijemo glatku smjesu. Smjesu zatim ravnomjerno raspodijelimo u kalupe za muffine i po želji ukrasimo šećerom u prahu.
  6. Pečemo 13 minuta odnosno dok muffini ne dobiju zlatnu boju na vrhu.
  7. Prije posluživanja pričekamo da se muffini dobro ohlade.

No comments:

Post a Comment