Ova zdrava varijanta muffina s mrkvom pripremljena je s integralnim brašnom, kokosovim uljem i javorovim sirupom. Iako se radi o laganijoj verziji okus je ostao fantastičan, stoga bi ovi muffini lako mogli postati vaš novi omiljeni doručak!
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Zagrijemo pećnicu na 220°C. Pripremimo 12 kalupa za muffine te ih premažemo maslacem.
- U velikoj zdjeli dobro izmiješamo integralno brašno, prašak za pecivo, cimet, sodu bikarbonu, sol, đumbir u prahu i mljevene muškatne oraščiće.
- U drugu, malu zdjelu ubacimo sušene grožđice i dodamo im žličicu brašna kako se ne bi lijepile. Grožđice, naribane mrkve i mljevene orahe prebacimo u veliku zdjelu s ostalim sastojcima te ih dobro promiješamo.
- U srednje veliku zdjelu ulijemo ulje i javorov sirup te ih dobro promiješamo. Potom u smjesu umutimo jaja, a zatim dodamo i jogurt te ekstrakt vanilije. Još jednom dobro promiješamo.
- Ubacimo mokre sastojke u veliku zdjelu s preostalim sastojcima i miješamo velikom žlicom dok ne dobijemo glatku smjesu. Smjesu zatim ravnomjerno raspodijelimo u kalupe za muffine i po želji ukrasimo šećerom u prahu.
- Pečemo 13 minuta odnosno dok muffini ne dobiju zlatnu boju na vrhu.
- Prije posluživanja pričekamo da se muffini dobro ohlade.
No comments:
Post a Comment