Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Grah juha s ječmenom kašom





Ječam je bogat vitaminima B, a posebno vitaminom B5 koji je neophodan u preradi ugljikohidrata, masti i bjelančevina. Ječam ima zagrijavajući učinak jer se unošenjem ječma masti pretvaraju u energiju. Dakle ako se želite zagrijati, navalite na ovo jelo.



Potrebni Sastojci:
  • grah, 250 g suhog
  • ječmena kaša, 100 g
  • luk, 1 glavica
  • mrkva, 100 g
  • korijen celera, 100 g
  • maslinovo ulje
  • parmezan
  • sol i papar







Upute po koracima:
  1. Na maslinovom ulju prepržimo korjenasto povrće (luk, mrkva, celer) uz dodatak ružmarina te dodamo namočeni grah.
  2. Kada je grah kuhan izvadimo malo graha, a ostatak izmiksamo, vratimo nazad kuhani grah te dodamo kuhanu ječmenu kašu i pustimo da sve zajedno prokuha.
  3. Pri serviranju juhu posipamo sa svježim kosanim peršinom, pokapamo sa maslinovim uljem i posipamo parmezanom.

No comments:

Post a Comment