Ječam je bogat vitaminima B, a posebno vitaminom B5 koji je neophodan u preradi ugljikohidrata, masti i bjelančevina. Ječam ima zagrijavajući učinak jer se unošenjem ječma masti pretvaraju u energiju. Dakle ako se želite zagrijati, navalite na ovo jelo.
Potrebni Sastojci:
- grah, 250 g suhog
- ječmena kaša, 100 g
- luk, 1 glavica
- mrkva, 100 g
- korijen celera, 100 g
- maslinovo ulje
- parmezan
- sol i papar
Upute po koracima:
- Na maslinovom ulju prepržimo korjenasto povrće (luk, mrkva, celer) uz dodatak ružmarina te dodamo namočeni grah.
- Kada je grah kuhan izvadimo malo graha, a ostatak izmiksamo, vratimo nazad kuhani grah te dodamo kuhanu ječmenu kašu i pustimo da sve zajedno prokuha.
- Pri serviranju juhu posipamo sa svježim kosanim peršinom, pokapamo sa maslinovim uljem i posipamo parmezanom.
No comments:
Post a Comment