Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Junetina u crnom vinu s vrganjima, sušenim šljivama i palentom





Potrebni Sastojci:
  • juneći file525 g
  • hokkaido bundeva375 g
  • široki rezanci225 g
  • pancete12 kriški
  • maslac22.50 g
  • sir camembert108.75 g
  • ulje






Upute po koracima:

  1. Luk i mrkvu očistimo i nasjeckamo. U zagrijani lonac iznad vatre ulijemo malo ulja, na ulje stavimo sjeckani luk i mrkvu, posolimo i preko svega protisnemo režnjeve češnjaka. Odmah zatim sastojke izmiješamo i ravnomjerno rasporedimo po loncu.
  2. Sada prerežemo juneće odreske, ako su preveliki i uvaljamo ih u brašno. Odmah zatim ih slažemo preko povrća, dolijemo nekoliko kapi vode, poklopimo lonac i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri.
  3. Nakon 15-ak minuta odreske okrenemo na drugu stranu, ulijemo crno vino, nježno izmiješamo, poklopimo i na laganoj vatri i dalje kuhamo podlijevajući povrtnom juhom.
  4. Nakon 45 minuta preko mesa stavimo vrganje, dodamo suhe otkoštene šljive, posudu ponovno poklopimo i kuhamo dalje.
  5. Nakon sat i pol vremena možemo ugasiti vatru i junetinu poslužiti uz palentu kuhanu na povrtnom temeljcu.

No comments:

Post a Comment