Potrebni Sastojci:
- juneći file525 g
- hokkaido bundeva375 g
- široki rezanci225 g
- pancete12 kriški
- maslac22.50 g
- sir camembert108.75 g
- ulje
Upute po koracima:
- Luk i mrkvu očistimo i nasjeckamo. U zagrijani lonac iznad vatre ulijemo malo ulja, na ulje stavimo sjeckani luk i mrkvu, posolimo i preko svega protisnemo režnjeve češnjaka. Odmah zatim sastojke izmiješamo i ravnomjerno rasporedimo po loncu.
- Sada prerežemo juneće odreske, ako su preveliki i uvaljamo ih u brašno. Odmah zatim ih slažemo preko povrća, dolijemo nekoliko kapi vode, poklopimo lonac i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri.
- Nakon 15-ak minuta odreske okrenemo na drugu stranu, ulijemo crno vino, nježno izmiješamo, poklopimo i na laganoj vatri i dalje kuhamo podlijevajući povrtnom juhom.
- Nakon 45 minuta preko mesa stavimo vrganje, dodamo suhe otkoštene šljive, posudu ponovno poklopimo i kuhamo dalje.
- Nakon sat i pol vremena možemo ugasiti vatru i junetinu poslužiti uz palentu kuhanu na povrtnom temeljcu.
No comments:
Post a Comment