Burgeri su vjerojatno jedno od najpopularnijih jela za druženja s prijateljima. No, umjesto da pripremate klasične burgere, iznenadite sami sebe jednim dobrim chicken burgerom. Peciva s aromom češnjaka i umak od majoneze sa začinima odlično se slažu s pohanom piletinom.
Potrebni Sastojci:
- parmezan, 30 g
- krušne mrvice, 30 g
- pileća prsa, 2 fileta
- jaje, 1 komad
- bosiljak, 1 žlica
- peršin, 1 žlica
- majoneza, 2 žlice
- sok od limuna, 1 žlica
- pecivo, 2
- češnjak, 1 režanj
- rajčica, 1
- luk, 1/2 glavice
- zelena salata, 2 lista
Upute po koracima:
- U jednoj posudi pomiješamo parmezan i krušne mrvice, a u drugoj umutimo jaje.
- Pileće filete umočimo u jaje, a zatim u mješavinu parmezana i krušnih mrvica.
- Ovako pripremljene pileće filete stavimo peći u vruću, nauljenu grill tavu te pečemo sa svake strane oko 3-4 minute.
- Za to vrijeme, u posudu stavimo grubo nasjeckani peršin i bosiljak, majonezu i sok od limuna te usitnimo u električnoj sjeckalici.
- Kada je piletina gotova, izvadimo ju na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a zatim na grill tavi kratko pečemo peciva za burgere.
- Nakon što su peciva pomalo pečena, izvadimo ih na tanjur, a zatim u svako pecivo utrljamo češnjak.
- Zatim peciva namažemo pripremljenim umakom od začina i majoneze, stavimo pečenu piletinu, rajčicu narezanu na ploške te poslužimo.
No comments:
Post a Comment