Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Glazirane čokoladne bombice




Ovaj fini desert nazvali smo čokoladne bombice jer u sebi skrivaju pravu eksploziju fine i guste čokoladne kreme. Prekinuli ste vezu i tužni ste? - probajte čokoladne bombice. Ne ide vam dobro na poslu? - pomoći će vam čokoladne bombice. Otkrili ste da vas prate plaćeni ubojice? - pozovite ih na čokoladne bombice, a njihove porcije obogatite dodatkom ručne bombice. U slast!

Potrebni Sastojci:
  • čokolada, 500 g tamna (in 70% )
  • jaja, 4
  • šećer, 150 g
  • slatko vrhnje, 250 ml
  • čokolada, 40 g mliječne
  • kakao u prahu
Upute po koracima:
  1. U zdjelu na pari dodamo izlomljene komadiće tamne čokolade, malo slatkog vrhnja i miješamo dok se čokolada ne rastopi i ne postane glatka.
  2. U zasebnoj zdjeli pomiješamo žutanjke i šećer, koje miješamo ručnim mikserom sve dok ne dobijemo bijelu kremastu smjesu.
  3. Zatim rahlo pomiješamo smjesu od čokolade i vrhnja sa smjesom od jaja i šećera.
  4. Bjelanjke u zasebnoj zdjeli istučemo u čvrsti snijeg, pa i njega lopaticom rahlo pomiješamo sa čokoladnom smjesom.
  5. Preostalo slatko vrhnje istučemo kremasto (ne previše tvrdo), te njime namažemo posudice u koje zatim prelijevamo čokoladnu smjesu.
  6. Posudice stavimo u hladnjak na oko tri sata, da se smjesa dobro ohladi.
  7. 15 minuta prije posluživanja posudice izvadimo iz hladnjaka, svaku umočimo na nekoliko sekundi u vruću vodu da smjesa otpusti od stjenke, preokrenemo je na podlogu za posluživanje (tanjurić), bogato posipamo kakaom u prahu i ukrasimo naribanom mliječnom čokoladom.

No comments:

Post a Comment