Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Krpice s graškom i mortadellom




Potrebni Sastojci:
  • oštro brašno225 g
  • jaja2.25 komada
  • maslinovo ulje22.50 ml
  • sol0.75 žličica
  • tjestenina300 g krpice s jajima
  • bob337.50 g smrznuti
  • mortadela90 g
  • menta4.50 listića svježa
  • luk3/8 glavice ljubičasti
  • pelati rajčice4.50 ocijeđene
  • mesni temeljac187.50 ml
  • maslac37.50 g
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
Upute po koracima:
  1. U čistu zdjelu razbijemo jaja i umutimo ih.
  2. Zatim na dasku za izradu tjestenine prosijemo brašno, u sredini brašna napravimo udubinu u koju izlijemo umućena jaja, posolimo i dodamo poprilici 30 ml ulja na ovu količinu sastojaka.
  3. Sada prstima izmiješamo sastojke, povlačeći brašno polako prema sredini i kada je brašno upilo jaja sastojke nastavimo mijesiti dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
  4. Nakon desetak minuta intenzivnog miješanja od tijesta oblikujemo kuglu, umotamo ju u prozirnu kuhinjsku foliju i stavimo na stranu da odstoji još 15-20 min.
  5. Nakon proteklog vremena tijesto izvadimo iz folije, dasku pobrašnimo i na dasci izvaljamo tijesto debljine poprilici 2 mm. Razvaljano tijesto sada narežemo na kvadratiće širine školskog ravnala. Ovako pripremljene krpice pokrijemo krpom i ostavimo pokrivene da se suše preko noći.
  6. Nakon proteklog vremena zagrijemo vodu za tjesteninu. Za to vrijeme nasjeckamo ljubičasti luk i listiće mente, a mortadellu nasjeckamo na kockice.
  7. Sada u ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo maslinovo ulje, na njega stavimo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo na srednje jakoj vatri.
  8. Zatim na omekšali luk dodamo ocijeđenu pelati rajčicu i malo ju izgnječimo. Odmah zatim rajčice podlijemo juhom i dalje kuhamo dok juha na pola ne ispari.
  9. Sada u tavu dodamo grašak, sastojke još malo posolimo, a u lonac s vrelom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo dok ne omekša.
  10. Kada je tjestenina skoro kuhana, u tavu s graškom i rajčicom dodamo narezanu mortadellu, začinimo svježom sjeckanom mentom i promiješamo.
  11. Kuhane krpice sada vadimo iz vrele vode, ocijedimo ih i stavljamo preko povrća i mortadelle. Preko tjestenine stavimo na kockice narezan maslac i sastojke nježno promiješamo.
  12. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

No comments:

Post a Comment