Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U čistu zdjelu razbijemo jaja i umutimo ih.
- Zatim na dasku za izradu tjestenine prosijemo brašno, u sredini brašna napravimo udubinu u koju izlijemo umućena jaja, posolimo i dodamo poprilici 30 ml ulja na ovu količinu sastojaka.
- Sada prstima izmiješamo sastojke, povlačeći brašno polako prema sredini i kada je brašno upilo jaja sastojke nastavimo mijesiti dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
- Nakon desetak minuta intenzivnog miješanja od tijesta oblikujemo kuglu, umotamo ju u prozirnu kuhinjsku foliju i stavimo na stranu da odstoji još 15-20 min.
- Nakon proteklog vremena tijesto izvadimo iz folije, dasku pobrašnimo i na dasci izvaljamo tijesto debljine poprilici 2 mm. Razvaljano tijesto sada narežemo na kvadratiće širine školskog ravnala. Ovako pripremljene krpice pokrijemo krpom i ostavimo pokrivene da se suše preko noći.
- Nakon proteklog vremena zagrijemo vodu za tjesteninu. Za to vrijeme nasjeckamo ljubičasti luk i listiće mente, a mortadellu nasjeckamo na kockice.
- Sada u ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo maslinovo ulje, na njega stavimo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Zatim na omekšali luk dodamo ocijeđenu pelati rajčicu i malo ju izgnječimo. Odmah zatim rajčice podlijemo juhom i dalje kuhamo dok juha na pola ne ispari.
- Sada u tavu dodamo grašak, sastojke još malo posolimo, a u lonac s vrelom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo dok ne omekša.
- Kada je tjestenina skoro kuhana, u tavu s graškom i rajčicom dodamo narezanu mortadellu, začinimo svježom sjeckanom mentom i promiješamo.
- Kuhane krpice sada vadimo iz vrele vode, ocijedimo ih i stavljamo preko povrća i mortadelle. Preko tjestenine stavimo na kockice narezan maslac i sastojke nježno promiješamo.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
No comments:
Post a Comment