Sladoled tortu obožavat ćete u vrućim ljetnim danima… u slast!
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka i pet žlica šećera. Dodajte četiri žlice brašna i 1 žlicu praška za pecivo. Izmiješajte sve zajedno i stavite u peći 15 minuta na 180 ℃.
- Kada je kora gotova, izvadite ju i prelijte preko nje sa 100 ml hladnog mlijeka. Tako ponovite s još dvije kore.
- Žumanjke umutite s 150 g šećera u prahu i vanilin šećera te smjesu kuhajte na pari 20 minuta. Stalno miješajte dok ne dobijete čvrstu smjesu. Kada je gotovo, ostavite sa strane dok se ne ohladi.
- Dok čekate da se smjesa ohladi izmiksajte maslac, margarin i 100 g šećera u prahu.
- Preko prve kore stavite fil (otprilike 2/3), zatim na to stavite fil pa koru i tako do kraja. Na kraju, umutite šlag s mlijekom i ukrasite tortu.
No comments:
Post a Comment