Potrebni Sastojci:
- široki rezanci300 g
piletina 100 grama- svježi sir187.50 g
- maslac22.50 g
- mileram150 ml
- jaja0.75
- mljevena crvena paprika0.75 žličica
- sol
- papar svježe mljeveni
Upute po koracima:
- Tjesteninu stavimo kuhati u lonac s vrelom posoljenom vodom i kuhamo po uputama na pakiranju.
- Piletinu narežemo na prutiće, stavimo u tavu iznad vatre i lagano prepržimo.
- U čistu zdjelu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo svježi kravlji sir, sastojke začinimo solju i svježe mljevenim paprom, u zdjelu razbijemo jedno cijelo jaje i pjenjačom izmiješamo sastojke.
- Kad se piletina opustila, ugasimo vatru i pričekamo da se malo ohladi.
- Skuhanu tjesteninu dodamo u tavu sa slaninom, dobrom izmiješamo i dodamo mješavinu svježeg sira te kockicu dvije maslaca.
- Sastojke premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu, posipamo s malo mljevene crvene paprike i stavimo u pećnicu zagrijanu na 180°C , 15 min.
No comments:
Post a Comment