Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Karpati kolač



Potrebni Sastojci:
  • Tijesto
  • jaja, 5
  • voda, 2 dl
  • margarin, 150 g
  • brašno, 2 dl
  • sol
  • Žuta krema
  • puding, 3 vanilija
  • mlijeko, 1 l
  • margarin, 250 g
  • šećer, 8 žlica
  • Bijela krema
  • slatko vrhnje za šlag, 200 ml
  • kravlji sir, 200 g
  • šećer u prahu, 5 žlica
  • breskve iz kompota, 1 konzerva
Upute po koracima:
  1. Tijesto - prokuhajte vodu s margarinom. Kada se margarin otopi dodajte brašno i miješajte sve zajedno na vatri oko 3 minute. Maknite s vatre te ubacite jedno po jedno jaje i miksajte.
  2. Dobivenu smjesu podijelite na pola za dvije kore. Prvi dio premažite preko papira za pečenje u tepsiji i pecite u pećnici na 200º oko 20 minuta. Isti postupak ponovite s drugom korom.
  3. Krema - skuhajte pudinge s predviđenom količinom mlijeka i šećera te kada se ohladi dodajte margarin koji ste prethodno izradili.
  4. Za bijelu kremu mikserom dobro izradite sir i posebno ulupajte šlag. Potom, pomiješajte sir, šlag i šećer u prahu.
  5. Pripremite kolač na način da se prvo slaže kora, žuta krema, voće iz konzerve, bijela krema i druga kora na kraj. Ostavite kolač prije posluživanja da se ohladi u hladnjaku.

No comments:

Post a Comment