Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Slatki kruh s brusnicama



Potrebni Sastojci:
  • svježi kvasac, 40 g za kolače
  • šećer, 120 g
  • mlijeko, 200 ml
  • glatko brašno, 500 g
  • žumanjak, 4
  • maslac, 150 g
  • brusnice, 200 g sušene
  • sol, 1/2 žličice
Upute po koracima:
  1. Za početak pripremimo sastojke za pjenicu. U zdjelicu zdrobimo kvasac za kolače, dodamo malo šećera, prelijemo mlakim mlijekom i malo izmiješamo da se rastopi i sve zajedno stavimo na stranu da se pjenica digne.
  2. Nakon dvadesetak minuta kada se pjenica digla, u visoku posudu dodamo žumanjke.
  3. Sada u zdjelu sa žumanjcima dodamo dignutu pjenicu, šećer i pjenjačom izmiješamo sastojke. Zatim u zdjelu dodamo još polovicu omekšalog maslaca i malo po malo dodajemo glatko brašno i sve zajedno promiješamo.
  4. Tijesto zatim isklofamo kao kada klofamo buhtle i nakon desetak minuta klofanja u tijesto dodamo sušene brusnice i umiješamo ih u tijesto. Pripremljeno tijesto sada ćemo staviti u kalupe.
  5. Prije toga, kalupe premažemo maslacem po stijenkama i malo po dnu. Na dno svakog kalupa stavimo papir na pečenje, koji smo izrezali na dimenziju veličine dna i sada tijesto rasporedimo popola u oba kalupa.
  6. Tijesto sada prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo na toplom da se diže.
  7. Nakon dvadesetak minuta, kada se tijesto diglo sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
  8. Nakon 50-ak minuta, slatki kruh s brusnicama je gotov. Sada ga još toplog, odnosno vrućeg izvadimo iz kalupa, skinemo papir za pečenje i stavimo na rešetku da se potpuno ohladi.
  9. Kruh je gotov i možemo ga poslužiti.

No comments:

Post a Comment