Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Za početak pripremimo sastojke za pjenicu. U zdjelicu zdrobimo kvasac za kolače, dodamo malo šećera, prelijemo mlakim mlijekom i malo izmiješamo da se rastopi i sve zajedno stavimo na stranu da se pjenica digne.
- Nakon dvadesetak minuta kada se pjenica digla, u visoku posudu dodamo žumanjke.
- Sada u zdjelu sa žumanjcima dodamo dignutu pjenicu, šećer i pjenjačom izmiješamo sastojke. Zatim u zdjelu dodamo još polovicu omekšalog maslaca i malo po malo dodajemo glatko brašno i sve zajedno promiješamo.
- Tijesto zatim isklofamo kao kada klofamo buhtle i nakon desetak minuta klofanja u tijesto dodamo sušene brusnice i umiješamo ih u tijesto. Pripremljeno tijesto sada ćemo staviti u kalupe.
- Prije toga, kalupe premažemo maslacem po stijenkama i malo po dnu. Na dno svakog kalupa stavimo papir na pečenje, koji smo izrezali na dimenziju veličine dna i sada tijesto rasporedimo popola u oba kalupa.
- Tijesto sada prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo na toplom da se diže.
- Nakon dvadesetak minuta, kada se tijesto diglo sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
- Nakon 50-ak minuta, slatki kruh s brusnicama je gotov. Sada ga još toplog, odnosno vrućeg izvadimo iz kalupa, skinemo papir za pečenje i stavimo na rešetku da se potpuno ohladi.
- Kruh je gotov i možemo ga poslužiti.
No comments:
Post a Comment