Kad kažemo štrukli, pomislimo na ono lagano slankasto, ponekad i zašećereno jelo. Pred nama je recept za drugačije štrukle: ljute, pikantne, bogatoga okusa. Priprava je jednostavna jer koristimo kupovne zaleđene štrukle sa sirom.
Potrebni Sastojci:
- štrukli, 8 komada smrznutih
- svježe crvene paprike, 1/2
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 režnja
- koncentrat rajčice, 1 žlica
- lovorov list, 1
- ljuta mljevena paprika, 1 žličica
- kiselo vrhnje, 200 ml
- peršin, 1 žlica
- ulje
- sol i papar
Upute po koracima:
- U tavi, na vrućem ulju, popržimo sjeckani luk i dodamo sjeckanu svježu crvenu papriku.
- Kada paprika omekša, dodamo sitno sjeckani češnjak, ljutu mljevenu crvenu papriku, začinimo solju i paprom, malo promiješamo, te podlijemo s litrom vode.
- Kada juha zavri dodamo lovorov list, koncentrat rajčice i otopljene štrukle od sira.
- Pred sam kraj dodamo sjeckani peršin, ulijemo kiselo vrhnje, pustimo da još jednom zakuha i poslužimo.
No comments:
Post a Comment