Pratite nas na Facebook-u

Traži:

Wednesday, November 29, 2017

Kuhani štrukli sa sirom na pikantan način




Kad kažemo štrukli, pomislimo na ono lagano slankasto, ponekad i zašećereno jelo. Pred nama je recept za drugačije štrukle: ljute, pikantne, bogatoga okusa. Priprava je jednostavna jer koristimo kupovne zaleđene štrukle sa sirom.



Potrebni Sastojci:
  • štrukli, 8 komada smrznutih
  • svježe crvene paprike, 1/2
  • luk, 1 glavica
  • češnjak, 2 režnja
  • koncentrat rajčice, 1 žlica
  • lovorov list, 1
  • ljuta mljevena paprika, 1 žličica
  • kiselo vrhnje, 200 ml
  • peršin, 1 žlica
  • ulje
  • sol i papar









Upute po koracima:
  1. U tavi, na vrućem ulju, popržimo sjeckani luk i dodamo sjeckanu svježu crvenu papriku.
  2. Kada paprika omekša, dodamo sitno sjeckani češnjak, ljutu mljevenu crvenu papriku, začinimo solju i paprom, malo promiješamo, te podlijemo s litrom vode.
  3. Kada juha zavri dodamo lovorov list, koncentrat rajčice i otopljene štrukle od sira.
  4. Pred sam kraj dodamo sjeckani peršin, ulijemo kiselo vrhnje, pustimo da još jednom zakuha i poslužimo.

No comments:

Post a Comment